Καμία θεωρία συνομωσίας – Η φονική πυρκαγιά στην Αττική ξεκίνησε από καψάλισμα χόρτων

Όταν η ανθρώπινη βλακεία γίνεται αιτία για να πεθάνουν 92 άνθρωποι και να καταστραφούν ολόκληρες εκτάσεις γης.

 


Article featured image
Article featured image

Προς απογοήτευση πολλών που μέχρι χθες είχαν στήσει ολόκληρες θεωρίες συνωμοσίας για το πώς και το γιατί ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, η οποία κατέκαψε το Νέο Βουτζά και το Μάτι, με θύματα 92 νεκρούς και χιλιάδες άλλους που έχασαν τα πάντα, το πόρισμα της πυροσβεστικής καταδεικνύει ως βασικό υπαίτιο για την πρόκληση της πυρκαγιάς κάτοικο της περιοχής, ο οποίος εκείνη την ώρα καψάλιζε χόρτα και ξύλα.

Μακριά λοιπόν από θεωρίες συνωμοσίας και υπόγεια συμφέροντα που εποφθαλμιούσαν την περιοχή, το κακό ξεκίνησε πολύ πιο απλά, από ανθρώπινη εγκληματική βλακεία, γεγονός που επιβεβαιώνει η έρευνα της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ ελλαδικών Μέσων, η έρευνα του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής η οποία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί φέρεται να επιβεβαιώνει την αμέλεια.

Το πόρισμα πρόκειται να υποβληθεί στην Εισαγγελία, η οποία ήδη διενεργεί ξεχωριστή έρευνα αναφορικά με τις ευθύνες κυβερνητικών στελεχών και αξιωματικών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Για το ξεκίνημα της φωτιάς, η ελληνική εφημερίδα Καθημερινή γράφει ότι από το σύνολο του προανακριτικού υλικού φέρεται να επιβεβαιώνεται ότι προκλήθηκε από σωρό με ξύλα και κλαδιά που είχε προσπαθήσει να κάψει κάτοικος του Νταού Πεντέλης. «Στον φάκελο της υπόθεσης, μάλιστα, υπάρχουν καταθέσεις περιοίκων οι οποίοι αναφέρουν ότι το πρωί της 23ης Ιουλίου είδαν τον ύποπτο να βάζει φωτιά στα ξύλα, καθώς επίσης και πυροσβεστών που επισημαίνουν ότι τη στιγμή της άφιξής τους στο σημείο εκδήλωσης της φωτιάς εντόπισαν σωρό με ξύλα και υπολείμματα καύσης», αναφέρεται.

Ο ίδιος κάτοικος, αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, είχε προσπαθήσει να καλύψει τα ίχνη του ρίχνοντας νερό και κρύβοντας με πέτρες την εστία της φωτιάς, ενώ από μαρτυρίες περιοίκων αποκαλύπτεται ακόμα ότι ήταν αυτός που από την πρώτη στιγμή διέδιδε ότι εντόπισε κομμένο καλώδιο από στύλο της ΔΕΗ, το οποίο πετούσε σπινθήρες με συνέπεια να ξεσπάσει η πυρκαγιά.

Ο πρώτος κύκλος κλήσης μαρτύρων στην Εισαγγελία πρόκειται να ολοκληρωθεί έως αύριο, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι καταθέσεις διασωθέντων και συγγενών θυμάτων.

Ο αριθμός των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, μέχρι στιγμής, ανέρχεται στους 92, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από την Πυροσβεστική. Η κατάσταση, όπως αποτυπώνεται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως εξής: ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81 και υπάρχουν δύο μη αναγνωρίσιμες σοροί, με διαθέσιμο DNA, οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα. Νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία της Αττικής, έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής, εννιά άτομα.

 

Πηγή: VICE GREECE


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ