Στην Ευρώπη συζητάνε (ξανά) την κατάργηση της θερινής ώρας

Οι βόρειες χώρες θέλουν να «επιβάλλουν» τον χειμώνα τους, σε όλη την Ευρώπη.

 


Article featured image
Article featured image

Όταν ξεκίνησαν οι πρώτες συζητήσεις για το εν λόγω ζήτημα, θωρήσαμε ότι ήταν ένα ακόμη καπρίτσιο της ΕΕ, που ενώ έχει δεκάδες θέματα να επιλύσει ασχολείται με το αν θα εφαρμόσει δια παντός τη χειμερινή ώρα, καταργώντας τη θερινή.

Ωστόσο, και μετά από μια περίοδο σιωπής, το ζήτημα φαίνεται να επανέρχεται στο προσκήνιο, με το θέμα βρίσκεται εδώ και καιρό σε δημοσκόπηση ανάμεσα στους Ευρωπαίους πολίτες για το κατά πόσο επιθυμούν αυτή την αλλαγή.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε σχετική συζήτηση που είχε πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αρχές του τρέχοντος έτους, υιοθετήθηκε σχετικό ψήφισμα με 384 ψήφους υπέρ, 153 κατά και 12 αποχές, γεγονός που επιτρέπει στην Κομισιόν να αξιολογήσει και, αν κρίνει απαραίτητο, να τροποποιήσει την οδηγία 84/2000 περί θερινής ώρας, φέρνοντας τα πάνω κάτω σε πολλά απ’ όσα θεωρούσαμε έως σήμερα δεδομένα, ειδικά στην Κύπρο.

Παρόλα αυτά, επειδή οι αντιδράσεις ήταν αρκετές, κυρίως από τις νότιες χώρες που θα επηρεαστούν πολύπλευρα από μία τέτοια αλλαγή, το ΕΚ έθεσε το θέμα σε ηλεκτρονική δημοσκόπηση ούτως ώστε να αποφασίσουν οι πολίτες για το τι θα γίνει.

Πριν ψηφίσετε στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της κομισιόν, διαβάστε το πιο κάτω άρθρο:

 



10 πράγματα που θα αλλάξουν στην Κύπρο μας μετά την κατάργηση της θερινής ώρας





Τώρα μπορείτε ελεύθερα να ψηφίσετε εάν επιθυμείτε ή όχι κατάργησης της θερινής ώρας πατώντας ΕΔΩ. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ