Είναι καινοτόμο τελικά το ουροδοχείο για άντρες σε σχήμα γυναίκας;

Η Επίτροπος Ισότητας ζήτησε ενημέρωση για το ουροδοχείο σε σχήμα γυναίκας.

 


Article featured image
Article featured image

Το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων, ως αρμόδιος φορέας για την προώθηση της ισότητας των φύλων και την εξάλειψη των στερεοτύπων και των κοινωνικών προκαταλήψεων εις βάρος της γυναίκας, ζήτησε «πλήρη και άμεση ενημέρωση» από τη διεύθυνση των Διαρθρωτικών Ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο όσον αφορά στη χρηματοδότηση ή όχι του προϊόντος-ουροδοχείο για άντρες σε σχήμα γυναίκας ως καινοτόμο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, το εν λόγω προϊόν αποτελεί ύβρη στη γυναίκα, αναπαλαιώνει και αναπαράγει στερεότυπα, προκαταλήψεις και πλέον απαρχαιωμένες αντιλήψεις για τη γυναίκα τη στιγμή που η πολιτεία δαπανεί χρήματα για την προαγωγή της ισότητας των φύλων και την εξάλειψή τους.

«Δεν είναι δυνατόν αυτό το εξευτελιστικό για την γυναικεία αξιοπρέπεια προϊόν να διαφημίζεται ως καινοτόμο. Θα αναμένουμε την επίσημη ενημέρωση από τον αρμόδιο φορέα» καταλήγει η ανακοίνωση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Μάζεψαν 8.000 γυάλινα μπουκάλια και έχτισαν σπίτι επτά δωματίων

Article featured image

Το ευρωπαϊκό νησί που ελάχιστοι γνωρίζουν και προσπαθεί να γίνει το πρώτο πλήρως βιώσιμο

Article featured image

Οι παραλίες της Κύπρου που εξασφάλισαν τη Γαλάζια Σημαία για το 2026