«Η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους, οι πρόσφυγες θα πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους»

Ο Δαλάι Λάμα παίρνει θέση για το προσφυγικό, αναφέροντας παράλληλα ότι η Ευρώπη είναι «ηθικά υπεύθυνη» σε ό,τι αφορά την παροχή βοήθειας «σε έναν πρόσφυγα η ζωή του οποίου απειλείται πραγματικά».

 


Article featured image
Article featured image

«Η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους», δήλωσε ο Δαλάι Λάμα, σημειώνοντας πως οι πρόσφυγες θα πρέπει εν ευθέτω χρόνω να επιστρέψουν στα σπίτια τους «για να ανοικοδομήσουν τις χώρες τους».

Μιλώντας σε ένα συνέδριο, στο Μάλμε της Σουηδίας, που φιλοξενεί μια σημαντική κοινότητα μεταναστών, ο Δαλάι Λάμα υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι η Ευρώπη είναι «ηθικά υπεύθυνη» σε ό,τι αφορά την παροχή βοήθειας «σε έναν πρόσφυγα η ζωή του οποίου απειλείται πραγματικά».

«Δεχτείτε τους, βοηθήστε τους, εκπαιδεύστε τους... Αλλά στο τέλος, θα πρέπει να αναπτύξουν τη δική τους χώρα», είπε ο πνευματικός ηγέτης του Θιβετιανού Βουδισμού.

«Πιστεύω ότι η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους», συνέχισε ο 83χρονος Δαλάι Λάμα, εκτιμώντας ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να δώσουν στους πρόσφυγες να καταλάβουν ότι τελικά θα πρέπει να ασχοληθούν με το μέλλον της δικής τους χώρας και να βοηθήσουν στην ανάπτυξή της.

Ο Δαλάι Λάμα εγκατέλειψε το 1959 το Θιβέτ και ζει εξόριστος στην Ινδία, μετά την καταστολή της εξέγερσης στη χώρα του από τις κινεζικές δυνάμεις. Το 1989 τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης.Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ