Σ’ ένα κόσμο γεμάτο προκλήσεις εσύ μπορείς να ξεχωρίσεις

Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές, υπάρχουν όμως σίγουρες επιλογές.

 


Article featured image
Article featured image

Είναι αλήθεια πως πλέον δεν υπάρχουν «μαγικές συνταγές» για σπουδές που οδηγούν σε άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Και εσύ τώρα βρίσκεσαι σε αυτό το στάδιο της ζωής σου που πρέπει να επιλέξεις πού και τι θα σπουδάσεις! Πριν πελαγώσεις θυμήσου ότι, όπου και ότι και να σπουδάσεις πρέπει να στηρίζεται στα δικά σου ενδιαφέροντα, τις κλίσεις ή/και το ταλέντο σου. Επίσης, θυμήσου ότι στον τόπο σου ή ακόμα και στην πόλη σου (Λάρνακα) υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές, όπως είναι το Alexander College. Μετά παραδειγματίσου από τους μεγαλύτερους που έχουν ήδη πετύχει και «στρώσει» την καριέρα τους. Εμείς, βρήκαμε αυτούς τους πετυχημένους επαγγελματίες, που αποφοίτησαν από το Alexander College… τους ανακρίναμε και μάθαμε το μυστικό της επιτυχίας τους!

Και οι 4 πέτυχαν σπουδαία πράγματα, αμέσως μετά τις σπουδές τους (σε 4 διαφορετικούς κλάδους σπουδών), ο καθένας στον τομέα του, οπότε οι ιστορίες τους άνετα μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για επίδοξους φοιτητές.

 

 Ο Saro Chaparian, από τον Λίβανο, βρέθηκε στην Κύπρο για να σπουδάσει μόδα και σχέδιο. Μπαίνοντας την πρώτη ημέρα στην τάξη, αυτό που του έκανε εντύπωση ήταν ότι όλες οι συμφοιτήτριές του ήταν γυναίκες.  Από το 2012, ο Saro διατηρεί το δικό του brand για evening wear & bridal couture, το οποίο εδρεύει στο Λίβανο, με την πορεία του να είναι συνεχώς ανοδική. Ωστόσο και παρότι το project του είχε αρχίσει να καθιερώνεται, αποφάσισε να κάνει μία παύση συνεχίζοντας τις σπουδές του στην Κύπρο στον κλάδο Fashion Design του Alexander College.

 

Πληροφορίες για τον κλάδο του Fashion στο ALEXANDER COLLEGE μπορείς να βρεις στο https://alexander.ac.cy/en/courses/undergraduate/bahons-fashion/.

 

 

Η Ευδοκία Χαρίτου, Graphic Designer και ιδιοκτήτρια της διαφημιστικής εταιρείας «Evdo Design Advertising Services», διηγείται πώς ήταν το επάγγελμα του γραφίστα τέλη της δεκαετίας του ’90 στην Κύπρο, ποιες ήταν οι επιλογές σου για σπουδές, εάν αποφάσιζες να μείνεις εντός και πώς εξελίχθηκε όλο αυτό μέσα στα χρόνια.

«Ξεκίνησα τις σπουδές μου το 1998 στο Alexander College, το οποίο τότε ονομαζόταν Cypoly Institute και οι εγκαταστάσεις του βρίσκονταν μόνο στη Λάρνακα. Σπούδασα Graphic Design και απέκτησα πτυχίο βρετανικού πανεπιστημίου στο συγκεκριμένο κλάδο. Μπορώ να παρατηρήσω ότι το εκπαιδευτικό ίδρυμα έχει κάνει ουσιαστικές και εντυπωσιακές αλλαγές, όσο αφορά τον τρόπο λειτουργίας του και την εξέλιξή του, διατηρώντας βέβαια σε ψηλά επίπεδα την ποιότητα εκπαίδευσης που προσφέρει».

Πληροφορίες για τον κλάδο του Graphic Design στο ALEXANDER COLLEGE μπορείτε να βρείτε στο https://alexander.ac.cy/en/courses/undergraduate/bahons-graphic-design/.

 

 

Στα 43 του, ο Γιώργος Μούσκος, από τη Λευκωσία, αποφασίζει να αφήσει τη θέση Αρχιλοχία που κατείχε στην Αστυνομία Κύπρου και να περάσει σε έναν κλάδο που τον εξίταρε πάντα. Αυτόν της νομικής. Σήμερα, οκτώ χρόνια μετά -όντας ένας επιτυχημένος δικηγόρος-, θεωρεί πως αυτή ήταν μία από τις καλύτερες αποφάσεις που πήρε ποτέ στη ζωή του.

Συγκεκριμένα, το 2010 ξεκινά της σπουδές του στον κλάδο της Νομικής του Alexander College, στη Λάρνακα, και από το 2015 διατηρεί το δικό του δικηγορικό γραφείο στη Λευκωσία. «Ξεκίνησα τις σπουδές μου στη Νομική LLB (Hons) στο Alexander College στη Λάρνακα το 2010 αποφοιτώντας με πτυχίο βρετανικού πανεπιστημίου το 2013. Έπειτα, συνέχισα με την πρακτική μου άσκηση σε δικηγορικό στη Λευκωσία και τον επόμενο χρόνο δημιούργησα το δικό μου γραφείο. Το πτυχίο που προσφέρει το Alexander College προέρχεται από αναγνωρισμένο βρετανικό πανεπιστήμιο και έτσι όταν το καταθέσεις στο δικηγορικό σύλλογο δεν αντιμετωπίζεις κανένα πρόβλημα.

Πληροφορίες για τον κλάδο του LAW στο Alexander College μπορείς να βρεις στο https://alexander.ac.cy/en/courses/undergraduate/bahons-llb-law/.

 

 

Ο Κυριάκος Σάββα εργάζεται ως ελεγκτής, λογιστής (certified accountant) στην εταιρεία GAC AUDITORS LTD. Τελείωσε τις σπουδές του στην Κύπρο το 2014, εν μέσω κρίσης, και μόλις 6 μήνες μετά κατάφερε να βρει δουλειά.

Το 2011 είχε βρεθεί στη θέση που βρίσκονται αυτή τη στιγμή χιλιάδες υποψήφιοι φοιτητές. Συγκεκριμένα, σκεφτόταν να φύγει στο εξωτερικό. Και έθετε διάφορα ερωτήματα στον εαυτό του: «Τι θέλω να σπουδάσω; Αρκεί απλώς ένα οποιοδήποτε πτυχίο;». Και ήταν τότε που πήρε την απόφαση να μείνει Κύπρο για να σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων. «Διάλεξα τις σπουδές στο Alexander College και ειδικά τον κλάδο της Διοίκησης Επιχειρήσεων - BA (Hons) Business Management with Accounting & Finance. Αποφοίτησα το 2014 και θεωρώ ότι έκανα τη σωστή επιλογή!».

Πληροφορίες για τον κλάδο του BA (Hons) Business Management with Accounting & Finance στο ALEXANDER COLLEGE μπορείς να βρεις στο  https://alexander.ac.cy/en/courses/undergraduate/bahons-business-administration/.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ