Ο Γιάννης μάς εξηγεί πώς κατάφερε να «εγκλωβίσει» το ρακούν

Μετά που έφυγε από τον ιδιοκτήτη του (ή που αφέθηκε ελεύθερο, δεν γνωρίζουμε τι έχει γίνει), κυκλοφορούσε για δυο μέρες ελεύθερο σε χωριό της επαρχίας Λεμεσού.

 


Ο Γιάννης Αγγελή ενημερώθηκε από γνωστούς του για το περιστατικό και ότι ενδεχομένως θα θανατωνόταν το ζώο αφού ήταν δύσκολο να πιαστεί και έσπευσε στην περιοχή για τη διάσωσή του. Αγοράζοντας κατάλληλο εξοπλισμό και γνωρίζοντας τους κινδύνους (αφού αναφερόμαστε σε ένα ζώο που ζει στην Αμερική και δεν είναι τόσο εξημερωμένο), έστησε επιχείρηση διάσωσης η οποία τελικά διήρκησε δύο μέρες.

 

 

Το βάρους 10 κιλό ρακούν είχε βρει καταφύγιο σε στέγες σπιτιών της κοινότητας και ο Γιάννης με την πείρα και τις γνώσεις του κατάφερε να το εγκλωβίσει, χρησιμοποιώντας φαγητό ως «δόλωμα» για να το πιάσει.

 

 

«Η επικινδυνότητα σε ότι αφορά στην περίπτωσή του ρακούν έγκειται στο ότι ενδεχομένως να ψάξει τροφή (κότες, κουνέλια κλπ) ή στο ότι μπορεί να εισβάλει σε σπίτια ξαφνιάζοντας τους περίοικους», μας αναφέρει ο ίδιος.

 

 

Αυτή τη στιγμή, όπως ο ίδιος δηλώνει στη CITY, το ζώο είναι ασφαλές σε μεγάλο κλουβί, στον χώρο του, χάρη στη δική του παρέμβαση.

 

 

«Καλό είναι όσοι έχουν τέτοια ζώα να τα δηλώνουν στις κτηνιατρικές υπηρεσίες έτσι ώστε να τους δίνονται οι κατάλληλες πληροφορίες για την κράτησή τους», καταλήγει ο Γιάννης Αγγελή.

 

 


Σχετικα

Πώς θα σου φαινόταν αν σου λέγαμε ότι μπορείς να δεις τι συμβαίνει στη Νεκρή Ζώνη μέσω εικονικής πραγματικότητας;

Γιατί γέμισε σκουπίδια ολόκληρη η Κύπρος;

Μηνύουν Facebook και Youtube γιατί άφησαν να κυκλοφορεί για ώρες το βίντεο από την επίθεση στη Ν. Ζηλανδία

Η εκκλησία της Παναγίας Ελεούσας στο χωριό Τρυπημένη επαναλειτούργησε μετά από 45 χρόνια

23 (φωτογραφικές) στιγμές που ξεχωρίσαμε από τον Μαραθώνιο Λεμεσού

Γάτος σφήνωσε σε μεταλλικό τενεκεδάκι και πήγε στην Αστυνομία Ορκόκλινης για βοήθεια