Ένας θάνατος και μία διπλή απαγωγή ήταν αρκετά για να κολλήσουν τα σπασμένα

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

Έπειτα από τρεις μήνες, ένα θάνατο και μια διπλή απαγωγή κόλλησαν τα σπασμένα οι της Παιδείας

Τέλος στην παρατεταμένη κρίση, που ταλανίζει εδώ και τρεις μήνες τον τομέα της εκπαίδευσης, έδωσαν Υπουργείο Παιδείας και εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Αργά χθες το απόγευμα ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ είχαν συνάντηση με την Διυπουργική Επιτροπή και επήλθε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

 

Image result for τα βρήκαν στην παιδεία κύπρος



Το χάσμα γεφύρωσαν οι πρωτοβουλίες των προηγούμενων ημερών. Η άρση του αδιεξόδου προέκυψε από τον συνδυασμό της πρότασης της ΣΕΚ και των οργανωμένων γονέων.

Η χρυσή τομή προέκυψε συνδυάζοντας τις πρόνοιες για τον υπεύθυνο τμήματος, που εισηγήθηκαν οι γονείς και αυτές, που εισηγήθηκε η ΣΕΚ για ενεργοποίηση της πρότασης της 6ης Σεπτεμβρίου και επιδιαιτησία στη ΜΕΠΕΥ για το ζήτημα των πιστώσεων των απαλλαγών στους εκπαιδευτικούς.  Την άμεση έναρξη θεσμικού διαλόγου, εφ’ όλης της ύλης, για την περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης. Στόχος είναι ο διάλογος αυτός να ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο και οι αποφάσεις να υλοποιηθούν την επόμενη σχολική χρονιά δήλωσε στις «Τομές στα Γεγονότα» του Σίγμα ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ, Παναγιώτης Λυσσάνδρου.

 

Οι 4 κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο φερόμενος ως απαγωγέας

Αντιμέτωπος με τέσσερις κατηγορίες είναι ο 35χρονος φερόμενος απαγωγέας των δυο 10χρονων. Ο 35χρονος τέθηκε χθες υπό 8μερη κράτηση και μεταφέρθηκε από τη Λάρνακα στην Λευκωσία για κράτηση. Η διαδικασία στο Δικαστήριο έγινε κεκλεισμένων των θυρών ενώ εντός της αίθουσας βρίσκονταν πάνοπλοι αστυνομικοί. Ο 35χρονος προέβη σε διάφορους ισχυρισμούς, τους οποίους η Αστυνομία ερευνά, αναμένοντας και την άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, στοιχεία που θα ρίξουν περαιτέρω φως στην υπόθεση. Δεν αποκλείεται μάλιστα να οδηγήσουν την Αστυνομία σε νέες έρευνες. Στο παρόν στάδιο οι ανακριτές αναμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων των δεκάδων τεκμηρίων που περισυνέλλεξαν από το διαμέρισμα του δράστη.

 





Οι κατηγορίες:

- Απαγωγή

- Αρπαγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό

- Περιαγωγή σε κατάσταση νάρκωσης

- Άδικη απόκρυψη ή περιορισμό απαχθέντος

Στο Δικαστήριο εξάλλου χθες κατατέθηκε πλαστή ταυτότητα δάσκαλου την οποία ο 35χρονος φορούσε στον λαιμό. Με αυτήν ξεγέλασε τα δυο αγόρια λέγοντάς τους ότι είναι ο νέος δάσκαλος Γεωγραφίας και τους ζήτησε να τον ακολουθήσουν.



 

Στην Κύπρο καλοκαίρι στην Ελλάδα βαρύς χειμώνας

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το κύμα κακοκαιρίας, που σαρώνει όλη την Ελλάδα με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους, που φτάνουν και τα 11 μποφόρ, και τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας. Στα λευκά «ντύθηκαν» οι κορυφές του Ολύμπου, ενώ οι πρώτες νιφάδες χιονιού έπεσαν στα ορεινά της Ημαθίας, της Πέλλας και της Φλώρινας.

 

Image result for κακοκαιρία ελλάδα ξενοφών

 

Η κακοκαιρία, που ονομάστηκε «Ξενοφών», έχει προκαλέσει προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων. Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία του Δήμου Σαρωνικού, απόφαση που λήφθηκε με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, λόγω των έντονων ανέμων και των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ