Ανοικτό κάλεσμα σε κορίτσια, αγόρια, queer, μαύρους, άσπρους, ξενόφερτους και περιθωριακούς

Η ανάγκη συνεύρεσης είναι πλέον επιτακτική.

 


Article featured image
Article featured image

Με αυτή τη διαπίστωση, η ομάδα «Ο Οσ̌σ̌ιός του Φκιόρου» αποφάσισε να διοργανώσει μια αλλιώτικη βραδιά που θα περιλαμβάνει παραστάσεις, συζητήσεις και συνευρέσεις.

Όπως μας ενημερώνουν μέσα από το δελτίο τύπου τους, ο «Ο Οσ̌σ̌ιός του Φκιόρου» δημιουργήθηκε αυθόρμητα από μια επιτακτική ανάγκη συνεύρεσης. Η υπαρκτή «ασχήμια» της αποξένωσης των ατόμων, από το μέσα τους και τον περίγυρο τους, είναι βασικός λόγος για τη δημιουργία της ομάδας.

Οι προκαθορισμένες δομές έχουν αφομοιωθεί από τους πλείστους˙ όλα φαντάζουν άκομψα και άβολα, αλλά δεν υπάρχει σθένος για οποιαδήποτε αμφισβήτηση. Μια ατελείωτη κούραση μας σκεπάζει, καθώς παραμιλάμε για την μετουσίωση του εγώ μας σε ύλη και ψεύτικους δογματισμούς.

Η ίδια η ζωή συμπυκνώθηκε σαν μία τυποποιημένη κονσέρβα σε κάποιο ράφι ενός σουπερμάρκετ. Καθώς, οι επιθυμίες παραμένουν ανέκφραστές πίσω από το φόβο της απόρριψης και της απομόνωσης. Ο χρόνος μετατοπίζεται καθώς οι δεκαετίες στριμώχνονται στα ίδια ζητήματα, επαναλαμβάνοντας τις ιδίες απουσίες. Μια γενική αστάθεια στα ζητήματα εργασίας, μια γενική εκμετάλλευση στο χώρο των τεχνών από τους κουτσούς ελέφαντες και ένας κοινωνικός μηδενισμός για τον ρόλο του καλλιτέχνη. «Μέσα από όλες αυτές τις καταστάσεις, δημιουργούμε αυτή την ομάδα για να δοθεί προτεραιότητα στις εσωτερικές ανάγκες του ατόμου. Το μέσο μας για αυτό τον προορισμό είναι η δημιουργία (και η οποιαδήποτε μορφή δημιουργίας) την οποία αντιλαμβανόμαστε ως πηγή ζωής, γνώσης και αλληλεπίδρασης. Με την διεύρυνση των προσωπικών μας αναγκών, η ομάδα θα λειτουργήσει ως κινητήρια δύναμη: για την κατανόηση των κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων, προσπερνώντας διάφορους φραγμούς και αποκτώντας σεβασμό απέναντι στην διαφορετικότητα και στις καθημερινές μεταβολές της», αναφέρουν τα μέλη της ομάδας».

Για όλους τους πιο πάνω λόγους, η ομάδα «Ο Οσ̌σ̌ιός του Φκιόρου» προσκαλεί κορίτσια, αγόρια, κουιαρ, μαυρους, ασπρούς, πρασινοκίτρινους, ξενόφερτους, αλλοπρόσαλλους, περιθωριακούς, μουσουτζιάριες κτλ κτλ σε ένα ολονύχτιο event για να σχολιάσουν με το δικό τους μέσο πολιτικό-κοινωνικά ζητήματα στην Κύπρο και το εξωτερικό. Σκοπός η δημιουργία μιας ατμόσφαιρας μέσω θεωρητικών, παραστατικών και πειραματικών πεδίων δημιουργώντας ένα πλαίσιο αναστοχασμού και περφόρμανς.

Το μίνι φεστιβάλ ξεκινά τα μεσάνυχτα Σαββάτου 17 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής στο Λ-ΕΚΕ. Προσκαλούμε προτάσεις διάρκειας μέχρι 30 λεπτών που μπορούν να παρουσιαστούν σε κάποιο από τους παρακάτω χώρους: (1) εσωτερικό χώρο 15τμ, (2) κήπο, (3) στεγασμένο εξωτερικό χώρο, (4) δάσος.

 

Από την ομάδα προσφέρονται

- Βασική τεχνική βοήθεια, φαγητό και ποτό, κινηματογράφηση και φωτογράφιση του έργου.

 

Για υποβολή αιτήσεων:

Για υποβολή αιτήσεων παρακαλώ στείλε σύντομο βιογραφικό, 300 λέξεις περιγραφή της ιδέας και της δομής της πρότασής σου, τεχνικές ανάγκες και προτεινόμενο χώρο για τη δράση σου στο oshostoufkiorou@gmail.com μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2018. Θα απαντήσουμε σε όλες τις αιτήσεις μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου 2018.



Για περισσότερές πληροφορίες σχετικά με την ομάδα και το φεστιβάλ:

Oshostoufkiorou.wordpress.com

Οσσιός του φκιόρου στο facebook

oshostoufkiorou@gmail.com

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ