Τι έγινε το περασμένο Σάββατο και γέμισαν οι δρόμοι της Λευκωσίας με νταλίκες;

Ραδιόφωνα στη διαπασών τζιαι πουρούες να παίζουν ασταμάτητα.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό ήταν περίπου το σκηνικό που επικρατούσε το περασμένο Σάββατο το απόγευμα στη Λευκωσία εξ αιτίας του γάμου του Χριστόφορου Καρατσιόλη, του μεγάλου αδελφού της οικογένειας, ο οποίος παντρεύτηκε με τη συνοδεία δεκάδων στολισμένων νταλικών. Όπως ακριβώς μας είχε πει ότι θα έκανε μερικούς μήνες πριν, όταν ανεβήκαμε μαζί τους στις νταλίκες για να καταγράψουμε την καθημερινότητα ενός νταλικέρη στην Κύπρο.

Τότε, ο Χριστόφορος βρισκόταν ακόμη στις προετοιμασίες, οι οποίες μεταξύ των παραδοσιακών περιλάμβαναν και την οργάνωση των οχημάτων που θα τον συνόδευαν στο γάμο. Φίλοι και συνάδελφοι από όλη την Κύπρο θα έρχονταν στη Λευκωσία με στολισμένες νταλίκες για να πάνε το ζευγάρι στην εκκλησία και ακολούθως στο γλέντι.

Ένα έθιμο που το κάνουν σε όλους τους γάμους συναδέλφων, όπως μας είχαν πει τότε, αφού η νταλίκα γι’ αυτούς δεν αποτελεί μόνο ένα όχημα εργασίας, αλλά ολόκληρη τη ζωή τους.

Έτσι, λοιπόν, το περασμένο Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου εκτός από το ζευγάρι, στολίστηκαν κατάλληλα και οι 38 νταλίκες που ήρθαν να συνοδεύσουν το Χριστόφορο στο γάμο, από τη Λευκωσία, τη Λεμεσό και τα Κοκκινοχώρια.

Η συνοδεία ξεκίνησε την πορεία της από το χωριό Ανάγεια, βγήκε στη λεωφ. Σταυρού, κατευθύνθηκε προς τα Λατσιά και σταμάτησε στο Γέρι όπου ήταν και η εκκλησία που θα γινόταν ο γάμος.

Τα όσα ακολούθησαν –ευτυχώς- έχουν καταγραφεί σε βίντεο και φωτογραφίες.

 

 outdoor

 outdoor

 outdoor

 sky and outdoor

 



Παρακολουθήστε και live video ΕΔΩ 



 

 outdoor

 



Για περισσότερα βίντεο πατήστε ΕΔΩ κι ΕΔΩ.



 

 car and outdoor

 

H ζωή ενός νταλικέρη στην Κύπρο μέσα από 32 εικόνες


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ