Μέχρι και ο Τραμπ πιέζει για υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών για το Σκοπιανό

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

 

Ευρώπη και ΗΠΑ πιέζουν να τελειώνει το ζήτημα με το Σκοπιανό

Λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή του κρίσιμου δημοψηφίσματος στα Σκόπια για το ονοματολογικό, εντείνονται οι πιέσεις του διεθνούς παράγοντα για υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Επίσκεψη στη βαλκανική χώρα πραγματοποιεί σήμερα ο Αυστριακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς. Αύριο το κρατίδιο θα επισκεφθεί η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, η οποία θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ.

 



Στον χορό των «παρεμβάσεων» μπήκε και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος έστειλε μήνυμα στον Σκοπιανό πρόεδρο για την ανάγκη έγκρισης της συμφωνίας στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου.  Η επιλογή του Ντοναλντ Τραμπ δεν είναι τυχαία καθώς απευθύνεται στον Ιβανόφ που δεν επιθυμεί την υλοποίηση της συμφωνίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, στο συγχαρητήριο μήνυμα του -με την ευκαιρία της Ημέρας Ανεξαρτησίας που εορτάζεται στα Σκόπια στις 8 Σεπτεμβρίου- χαρακτηρίζει «ιστορική» τη συμφωνία των Πρεσπών. Επισημαίνει πως τα Σκόπια «έχουν πολλά για τα οποία μπορεί να είναι υπερήφανα φέτος» και αναφέρει την «ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών επιλύει το μακροχρόνιο ζήτημα της ονομασίας με την Ελλάδα» και παράλληλα «ανοίγει τον δρόμο» για τη συμμετοχή των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, τονίζει πως η Συμφωνία των Πρεσπών και η ένταξη της βαλκανικής χώρας στο ΝΑΤΟ «θα ενισχύσουν την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία σ' ολόκληρη την περιοχή».



 

Πήρε το σβανά και πήρε σβάρνα 70 δέντρα για να εκδικηθεί 

Στη σύλληψη 56χρονου προχώρησε χθες, Πέμπτη, η Αστυνομία Πάφου για πρόκληση κακόβουλης ζημιάς, μετά από καταγγελία στον αστυνομικό σταθμό Στρουμπιού από 52χρονο ότι ο 56χρονος έκοψε με τη χρήση σβανά 70 δέντρα που ήταν φυτεμένα στο χωράφι του. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 56χρονος συνελήφθη και ανακρινόμενος παραδέχτηκε την διάπραξη του αδικήματος. Όπως ανέφερε στις ανακριτικές αρχές ο 56χρονος, ο λόγος που προχώρησε στην αποκοπή των δέντρων είναι διότι ο παραπονούμενος αγόρασε το συγκεκριμένο χωράφι από συγγενικά του πρόσωπα, οι οποίοι ήταν εγγεγραμμένοι ιδιοκτήτες. Ο ίδιος ωστόσο επιθυμούσε να αποκτήσει το συγκεκριμένο χωράφι, με τον 52χρονο να μην του το μεταβιβάζει.

 

 

Εξακολουθεί να πεθαίνει κόσμος στην Ελλάδα από τον ιό του Δυτικού Νείλου 

Image result for ιός του νείλου ελλάδα

Στους 21 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου, καθώς μέσα σε μία εβδομάδα άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Έντονη ανησυχία εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ζητώντας από τις αρχές να εφαρμόσουν έκτακτο σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση των κουνουπιών.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ