Ο ασυνήθιστος λόγος που οδήγησε στη φυλακή πρώην συνεργάτη του Τραμπ

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

Φυλάκιση σε πρώην συνεργάτη του Τραμπ

«Τα ψέματα αποτελούν σοβαρό αδίκημα».

Αμερικανός δικαστής καταδίκασε τον Τζορτζ Παπαδόπουλος, πρώην συνεργάτη της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, σε φυλάκιση 14 ημερών για ψευδή κατάθεση στο FBI στο πλαίσιο της έρευνας για την ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος παραδέχθηκε την ενοχή του τον Οκτώβριο 2017 για ψευδή κατάθεση στο FBI σχετικά με τον χρόνο και τη σημασία των επαφών του με Ρώσους, ανάμεσά τους και ένα καθηγητή που τού είπε ότι οι Ρώσοι έχουν στη διάθεσή τους "βρώμικα στοιχεία" για την υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον.

Επιβάλλοντας ποινή, ο δικαστής Μος είπε πως βασανίστηκε πολύ με την υπόθεση αυτή και πως τα ψέματα αποτελούν σοβαρό αδίκημα.

 

Σήμερα στη Βουλή οι συμψηφισμοί

Στην παρουσία της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη και του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, Παύλου Ιωάννου,  συνέρχεται εκτάκτως στις 9:30 η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί το θέμα του συμψηφισμού καταθέσεων και δανείων πελατών του Συνεργατισμού.

Το θέμα ενέγραψε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, αλλά προστέθηκε αυτεπάγγελτα ολόκληρη η Επιτροπή Ελέγχου.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας, η Βουλή έχει υποχρέωση να επιληφθεί άμεσα του θέματος με τον ίδιο να καταγγέλλει στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» ότι ''Πήραν και χρήματα νεκρών'' κατά την έκφρασή του.

Επίσης κλήθηκαν να παραστούν τόσο η ηγεσία της Ελληνικής Τράπεζας όσο και του πρώην Συνεργατισμού. Θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Διαβάστε περισσότερα στο SigmaLive.

 

Νέα εμπλοκή στη Παιδεία

Σαββατοκύριακο «πυρετωδών» διαβουλεύσεων για τη κρίση που ξέσπασε στη Παιδεία, με μια νέα εμπλοκή να έρχεται στο προσκήνιο.

Χθες, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε ότι το ΚΔΣ της οργάνωσης αποφάσισε ότι «η τελευταία πρόταση της Κυβέρνησης, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, γι' αυτό και επιβάλλεται να συνεχιστεί η εντατική διαβούλευση».

Όπως αναφέρει στην ανάρτηση του, «στις προτεραιότητες όλων μας θα πρέπει να είναι, 1. Η διασφάλιση της ενότητας μεταξύ των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων, πράγμα που επιβεβαιώθηκε σήμερα για μια ακόμα φορά, στη βάση των κοινών στόχων που οριοθετήθηκαν όταν ξεκινούσε αυτός ο αγώνας. 2. Η προσήλωση στον στόχο της εξεύρεσης λύσης, μέσα από σοβαρές προτάσεις, οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν ως καταλύτης για υπέρβαση του αδιεξόδου».

Διαβάστε περισσότερα στο SigmaLive.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ