Το αριστούργημα Σταχτοπούτα ζωντανεύει σε Λευκωσία και Λεμεσό

Η Σταχτοπούτα του Russian Ballet Theatre, σε μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ και σε χορογραφία του διάσημου χορευτή και χορογράφου Ανατόλι Εμελιάνοβ, έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο για δυο μοναδικές παραστάσεις.

 


Article featured image
Article featured image

Στις 14 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου και στις 16 Φεβρουαρίου στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού.

Τους κύριους ρόλους του αριστουργηματικού έργου Σταχτοπούτα, που είναι βασισμένο στο πασίγνωστο παραμύθι του Σαρλ Περώ Cinderella, ερμηνεύουν οι κορυφαίοι χορευτές του Θεάτρου Μπολσόι, Αναστασία Γκοριάτσεβα και Αλεξάντρ Βολτσκόβ και μαζί τους στη σκηνή εμφανίζονται άλλοι 40 σπουδαίοι χορευτές.

Η ιστορία της Σταχτοπούτας που έχει αγαπηθεί από πολλές γενιές παιδιών αλλά και μεγάλων, σε συνδυασμό με τη μαγευτική μουσική του Προκόφιεφ, παρασύρει το κοινό  σε ένα υπέροχό παραμύθι όπου γίνονται θαύματα, αφού το έργο αποτελεί μια όμορφη παραβολή για την αγάπη, τον έρωτα και το θρίαμβο του καλού.

Το έργο αφηγείται το παραμύθι της Σταχτοπούτας, με την άμαξα που έγινε κολοκύθα και το χαμένο γοβάκι που ξεχάστηκε στα σκαλιά του παλατιού, όταν η αγαπημένη μας ηρωίδα βιάστηκε να φύγει από το χορό μόλις το ρολόι κτύπησε μεσάνυχτα.

Μας περιγράφει επίσης πως τα όνειρά της Σταχτοπούτας για μια καλύτερη ζωή, μακριά από την κακιά μητριά και τις δύστροπες αδερφές της θα βγουν αληθινά.

Η ονειρική παράσταση Σταχτοπούτα, που σίγουρα θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη των θεατών, ξεχωρίζει για το φαντασμαγορικό θέαμα σπάνιας ομορφιάς, την εύθυμη μουσική, τις υπέροχες χορογραφίες, τα λαμπερά κουστούμια και τα πλούσια σκηνικά.

Πληροφορίες και εισιτήρια για Λευκωσία και Λεμεσό: www.atriamusic.com, www.soldoutticketbox.com, www.pattihio.com.cy ή από το ταμείο του Παττιχείου

25 377277.

Για παιδιά έως 12 ετών 30% έκπτωση.

Χορηγοί Επικοινωνίας: Συγκρότημα ΔΙΑΣ και Τηλεόραση Sigma.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ