Ελεύθερος ο Τουρκοκύπριος Halil Karapaşaoğlu

Τελικά είχε δίκαιο που πίστεψε στη δύναμη και τη στήριξη του κόσμου,

 


Article featured image
Article featured image

Οι αντιδράσεις και η κατακραυγή των όλων όσοι υποστήριξαν όλο αυτό το διάστημα τον αντιρρησίας συνείδησης Halil Karapaşaoğlu, ο οποίος προ ημερών φυλακίστηκε για την άρνησή του να κρατήσει όπλο, άσκησαν την πίεση που έπρεπε για να άρουν την απόφαση του «στρατιωτικού δικαστηρίου» των κατεχομένων για 20ήμερη κράτησή του.

Το «στρατοδικείο» εξέτασε χθες την έφεσή για αποφυλάκιση του Halil, μειώνοντας την ποινή του από 20 μέρες σε 3, με αποτέλεσμα σήμερα να αφεθεί ελεύθερος και να επιστρέψει στο σπίτι του.

Image may contain: 2 people, including Halil Karapaşaoğlu, people standing, car and outdoor

Image may contain: 4 people, including Halil Karapaşaoğlu, people smiling, people standing

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Μουράτ Κανατλί, μέλος της πρωτοβουλίας για τους αντιρρησίες συνείδησης, δήλωσε ότι μερικά από τα επιχειρήματα του δικηγόρου του Χαλίλ στην άσκηση της έφεσης κατά της πρώτης απόφασης στις 3 Ιανουαρίου, έγιναν αποδεκτά από το «στρατιωτικό δικαστήριο». Χαρακτήρισε πολύ σημαντική την απόφαση για την ελευθερία του Χαλίλ.

 





ΑΡΘΡΟ: Είναι ο Halil Karapaşaoğlu ο Κύπριος που όλοι πρέπει να γίνουμε;







Είναι σημαντικό, πρόσθεσε, να συνεχισθεί η διαδικασία που αφορά τη συζήτηση του «νομοσχεδίου» για τη στρατιωτική θητεία, το οποίο περιλαμβάνει και το δικαίωμα στους αντιρρησίες συνείδησης, και στόχος τους είναι η συζήτηση αυτή να γίνει στις 30 Ιανουαρίου. Έξω από το «στρατιωτικό δικαστήριο» ήταν και πάλι την Παρασκευή (18/1) πλήθος κόσμους προς στήριξη του.

Χθες είχε ανακοινωθεί ότι το «νομοσχέδιο» για τη στρατιωτική θητεία δημοσιεύθηκε στην «επίσημη εφημερίδα του κράτους» και οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν στη «βουλή» και μέσω της ιστοσελίδας της, προτάσεις και απόψεις, μέχρι τις 30 Ιανουαρίου. Αμέσως μετά μπορεί να συζητηθεί στην αρμόδια «επιτροπή» της «βουλής».

Image may contain: 1 person, standing, sky, crowd and outdoor

Χθες, κατά την εκδίκαση της έφεσης στο «στρατοδικείο» υπήρχε επίσης πλήθος κόσμου, ενώ μια ομάδα υποστηρικτών του Χαλί λείχει προγραμματίσει για σήμερα το απόγευμα πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικό δρόμο της Λευκωσίας. Μετά την απελευθέρωση του Χαλίλ, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή την Τρίτη, δεν έχει ανακοινωθεί εάν η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί ή όχι.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ  


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ