Η τελευταία ενημέρωση για την κατάσταση του οδικού δικτύου [κοντά στο Τρόοδος]

Εκδόθηκε από την Αστυνομία Κύπρου, στις 10:32 το πρωί της Κυριακής.

 


Article featured image
Article featured image

Λόγω των καιρικών συνθηκών η κατάσταση στο οδικό δίκτυο έχει ως ακολούθως:

Στην επαρχία Πάφου, κλειστοί για την τροχαία κίνηση είναι οι δρόμοι Κελοκεδάρων - Νατάς, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ζυριπιλλή και Γαλαταριάς - Σαλαμιού, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ξερού. Το γεφύρι του ποταμού Τζιελεφού εξακολουθεί να είναι κλειστό.



Λόγω χιονόπτωσης, ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα 4Χ4 ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι οι δρόμοι:

Προδρόμου – Τροόδους

Πλατρών – Τροόδους

Καρβουνά – Τροόδους

Πεδουλά – Προδρόμου

Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς

Προδρόμου – Λεμύθου

Προδρόμου – Τροοδίτισσας – Πλατρών

Κακοπετριάς – Καρβουνά

Καρβουνά – Κυπερούντας

Παλαιχωρίου – Αγρού

Μαδαρής – Πολύστυπου

Πολύστυπου - Χανδριών

 

Σύμφωνα με το Kitasweather, το ύψος των χιονιών είναι 35cm στο ξενοδοχείο «Jubilee» και γύρω στα 60cm στη Χιονίστρα. Οι χιονοπτώσεις και χιονοστρώσεις θα συνεχίσουν κατά διαστήματα.

 

Σύμφωνα με το επίσημο site του Χιονοδρομικού Κέντρου, όλες οι πίστες για σκι (εκτός της Northface I – Δίας) είναι ανοικτές.

 

Στην περιοχή του Τροόδους επικρατεί ομίχλη και η ορατότητα είναι περιορισμένη. Λόγω της κατάστασης, συστήνεται όπως λεωφορεία και άλλα μεγάλα οχήματα, αποφεύγουν τις διακινήσεις στην περιοχή του Τροόδους, για αποφυγή πιθανού εγκλωβισμού ή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Λόγω των βροχοπτώσεων σε πολλές περιοχές το οδόστρωμα είναι βρεγμένο και καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Όσοι θα διακινηθούν στους δρόμους προτρέπονται να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να τηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα, να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών.

Επίσης, οι πολίτες πριν από κάθε μετακίνησή τους, μπορούν να ενημερώνονται από την κατηγορία «Οδικό Δίκτυο», στο Application της Αστυνομίας Κύπρου και  την ενημερωτική σελίδα www.cypruspolicenews.com, καθώς επίσης και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Αστυνομίας, για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ