Για πρώτη φορά γυναίκα αναλαμβάνει διοικήτρια στο στρατιωτικό κομμάτι της UNFICYP

Ποια είναι η Αυστραλιανή Υποστράτηγος Cheryl Pearce.

 


Article featured image
Article featured image

Η ανακοίνωση του ονόματός της, ως η νέα διοικήτρια της UNFICYP, είχε γίνει από τον Αντόνιο Γκουντέρες τον περασμένο Νοέμβριο, ωστόσο, μόλις χθες 7 Ιανουαρίου 2018, η Υποστράτηγος Cheryl Pearce κατέφθασε στην Κύπρο για να αναλάβει το πόστο της, ως η νέα διοικήτρια του στρατιωτικού κομματιού της UNFICYP, παίρνοντας τα ηνία από τον προκάτοχό της Υποστράτηγο Mohammad Humayun Kabir από το Μπαγκλαντές ο οποίος υπηρέτησε στην Κύπρο για δύο χρόνια.

Την Pearce υποδέχτηκε στην Κύπρο η ειδική αντιπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ και ο Αυστραλός Ύπατος Αρμοστής Samuel Beever.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για cheryl pearce australia



Ποια είναι, όμως, η πολλά υποσχόμενη Cheryl Pearce;

Όπως διαβάζουμε στην επίσημη σελίδα του ΟΗΕ, η Υποστράτηγος Pearce διαθέτει μία αξιοσημείωτη καριέρα στις Αυστραλιανές Ένοπλες Δυνάμεις.

Από το 2017 μέχρι σήμερα, η Pearce αποτέλεσε διοικήτρια της Αυστραλιανής Ακαδημίας Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία προσφέρει στρατιωτική εκπαίδευση σε μελλοντικούς ηγέτες του Ναυτικού, του Στρατού και της Αεροπορίας

Το 2016 η Υποστράτηγος Pearce, ηγείτο της Αυστραλιανής στρατιωτικής αποστολής στο Αφγανιστάν, όπου παρείχε εκπαίδευση και βοήθεια στις Αφγανικές Ένοπλες Δυνάμεις και Δυνάμεις ασφαλείας.

Από το 2013 έως το 2016, υπηρέτησε ως Υπεύθυνη Προσωπικού στα Κεντρικά Γραφεία του Αυστραλιανού Στρατού ενώ από το 2010 έως το 2012 υπήρξε υπεύθυνη υποστήριξης της μονάδας ειδικών επιχειρήσεων.

Η Pearce διετέλεσε επίσης διοικήτρια του τμήματος Άμυνας της Αστυνομικής Ακαδημίας και αξιωματικός του 1ου Στρατιωτικού Αστυνομικού Τάγματος. Παράλληλα η Pearce ήταν παρατηρητής των Η.Ε στην αποστολή του 2002 στο Ανατολικό Τιμόρ.

 



Απόσπασμα από την τελετή υποδόχής της στην Κύπρο

 

Ακαδημαϊκές σπουδές

Η Cheryl Pearce είναι κάτοχος πτυχίου τέχνης στις Ασιατικές σπουδές από το Πανεπιστήμιο New England στο Armidale, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου με θέμα την αστυνόμευση, την νοημοσύνη και την τρομοκρατία από το Πανεπιστήμιο Macquarie του Σίδνεϋ και κάτοχος δεύτερου μεταπτυχιακού στις Πολεμικές Τέχνες από το πανεπιστήμιο Deakin στη Μελβούρνη.

 

Η Pearce είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη διοίκηση του στρατιωτικού τμήματος της UNFICYP. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ