Στη Μύκονο δένουν τα πόδια των ζώων για να μην ενοχλούν τη luxury ζωή των τουριστών

Σχετικό βίντεο, με αποκαρδιωτικές εικόνες, έδωσε στη δημοσιότητα ελληνική ιστοσελίδα.

Article featured image
Article featured image

Βίντεο-ντοκουμέντο δημοσίευσε πρόσφατα η ελληνική ιστοσελίδα protothema.gr, το οποίο δείχνει τη βάναυση κακοποίηση που υφίστανται οι αγελάδες από τους Μυκονιάτες κτηνοτρόφους, για να μην κυκλοφορούν ελεύθερες και ενοχλούν τους τουρίστες.

Όπως διακρίνεται στο βίντεο, το ζώο φαίνεται να δυσανασχετεί και να υποφέρει καθώς το δεξί μπροστινό του πόδι είναι σφιχτά δεμένο με σχοινί με το πίσω δεξί του πόδι.

Ο ιδιοκτήτης του, έδεσε τα δυο πόδια του ζώου, ώστε να το αποθαρρύνει από το να διανύσει μεγάλες αποστάσεις, προκειμένου να μπορεί ο ίδιος να το εντοπίσει ανά πάσα στιγμή, αλλά και για να το κρατήσει μακριά από τους δρόμους και τις παραλίες που κινούνται οι τουρίστες.

Η συγκεκριμένη μέθοδος ονομάζεται «παστούρωμα» και αποτελεί βαρύτατη μορφή κακοποίησης καθώς τα ζώα δένονται από πολύ μικρές ηλικίες καθώς οι κτηνοτρόφοι δένουν τα πόδια των ζώων εκτροφής αμέσως μετά τον απογαλακτισμό τους και έτσι περνούν όλη τους την ζωή έχοντας μεγάλες δυσκολίες στην παραμικρή τους κίνηση.

Μέλη φιλοζωικών οργανώσεων στο νησί, καταγγέλλουν ότι η κακομεταχείριση και κακοποίηση αυτού του είδους που υφίστανται οι αγελάδες και τα μοσχάρια, μπορεί να αποβεί μοιραία, ακόμη και για τη ζωή τους.«Σε περίπτωση που το σχοινί μπερδευτεί σε κάποιο βράχο ή σε κάποιο βαρύ αντικείμενο, υπάρχει κίνδυνος ανατροπής του ζώου, το οποίο έπειτα είναι σχεδόν αδύνατον να σηκωθεί, οπότε μπορεί και να ψοφήσει επιτόπου» αναφέρουν και προσθέτουν, ότι, «μόνο να δείτε τις πληγές στα πόδια τους, καθώς είναι αναγκασμένα να περπατούν δεμένα για αρκετές ώρες, αρκεί για να εξοργιστείτε».

«Πρέπει να παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας» τονίζουν. Εκτός όλων των παραπάνω, το «παστούρωμα» στα πόδια μπορεί να προκαλέσει τενοντίτιδες, μέχρι και αποκοπή τένοντα καθώς και βαθιές πληγές του δέρματος λόγω της τριβής με το σκοινί οι οποίες μπορούν να καταλήξουν και σε ακρωτηριασμό του ζώου με ότι συνεπάγεται για την μετέπειτα ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, τα συμπαθή τετράποδα στα πλάνα που βλέπετε στο βιντεοσκοπημένο υλικό, ανήκουν σε κτηνοτρόφο που τυγχάνει στενός συγγενής πρώην δημάρχου του νησιού. Ο ίδιος είναι υπεύθυνος και για την απάνθρωπη και βάναυση μέθοδο που εφαρμόζεται πάνω τους, προκειμένου να είναι ελεγχόμενα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ