Απόκοσμες φωτογραφίες από τη συνάντηση του Έλληνα Υπ. Οικονομικών και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Δέος!

Article featured image
Article featured image

Συνήθως χαρακτηρισμούς, σαν αυτούς, χρησιμοποιούμε όταν το περιεχόμενο αφορά κάποιο φυσικό φαινόμενο, το οποίο ανακαλύφθηκε σε κάποια άκρη της Κύπρου.


Στην περίπτωση που ακολουθεί, ωστόσο, κοιτάζοντας τις φωτογραφίες, στις οποίες εντοπίσαμε και ένα ελαφρύ colorize, από τη συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας, Χρήστου Σταϊκούρα, και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β’, μπορούμε να δηλώσουμε μετά παρρησίας πως νιώσαμε ακριβώς το ίδιο συναίσθημα.IMG_9234.jpgΗ συνάντηση των δύο, την οποία ακόμα δεν καταφέραμε να αποκωδικοποιήσουμε, συνέβη χθες Κυριακή, 13ης Οκτωβρίου, στην Αρχιεπισκοπή, με αφορμή την τριήμερη παραμονή του πρώτου στην εναλία γη Κύπρο, αφού προηγουμένως ο κ. Σταϊκούρας το πρωί της ίδιας ημέρας παρέστη προσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου στη Λευκωσία, όπου επίσης παρέστη στο Ιερό Βήμα ο Μακαριώτατος, ο οποίος και μετέλαβε των Αχράντων Μυστηρίων, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Αρχιεπισκοπής.


IMG_9272.jpgΌπως αναφέρει δε το Δελτίο Τύπου, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν στο γραφείο του Μακαριώτατου, όπου ήταν παρών και ο απερχόμενος πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Ηλίας Φωτόπουλος, ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τη σθεναρή παρουσία του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Κύπρου σε όλους τους τομείς, ιδίως δε στο εθνικό θέμα της Κύπρου, καθώς επίσης και την καταλυτική του παρέμβαση σε θέματα που απασχολούν την καθόλου Ορθοδοξία. Επίσης, αναφορά έγινε και στην ταχεία αποκατάσταση της οικονομικής κρίσης που έπληξε το νησί προ εξαετίας, και τούτο οφείλεται στην ορθή αντιμετώπισή του από όλους τους αρμοδίους αλλά και από την Εκκλησία και τον σωστό προγραμματισμό της.


IMG_9297.jpgΤέλος, ο Μακαριώτατος δώρισε στον κ. Υπουργό μία αργυρή αναπαράσταση του ψηφιδωτού τής Μητροπόλεως Πάφου, όπου απεικονίζεται ο εκχριστιανισμός των Κυπρίων από τους Αποστόλους Παύλο και Βαρνάβα.


IMG_9297.jpg


Η συνάντηση, όπως ήταν φυσικό, απαθανατίστηκε από φωτογράφο και το υλικό που έφτασε σ’ εμάς, προκαλεί αναμφίβολα δέος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ