Τι έγινε τελικά με την ανάρτηση Ακιντζί

Πέραν από τον ίδιο τον πόλεμο και τις φρικιαστικές εικόνες με τις οποίες γέμισε το timeline μας όλο το σαββατοκύριακο, πολύ μας απασχόλησε σε τοπικό επίπεδο τόσο η ανάρτηση του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί όσο και οι αντιδράσεις που ακολούθησαν.

Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, έκανε την εξής ανάρτηση στο Facebook: «Όταν ήμουν 27 χρονών, το 1974, υπηρέτησα όπως κάθε νεαρός Τούρκος στην στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας, η οποία προκλήθηκε από την φασιστική ελληνική χούντα. Φίλοι μου πέθαναν στο πλευρό μου στις μάχες της Λευκωσίας.

Όπως οι περισσότεροι από εμάς, είδα τι σημαίνει πόλεμος. Αν και την επέμβαση της Τουρκίας τότε την αποκαλούσαμε “Ειρηνευτική Επιχείρηση”, ήταν ένας πόλεμος στον οποίο χύθηκε αίμα.

Και τώρα, παρόλο που την αποκαλούμε “Πηγή Ειρήνης”, δεν είναι νερό που χύνεται αλλά αίμα. Γι’ αυτό και η μεγαλύτερη επιθυμία μου είναι να ξεκινήσει ο διάλογος και η διπλωματία όσο το δυνατόν συντομότερα».


Μετά την ανάρτηση Ακιντζί, υπήρξε εννοείται αντίδραση από την Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε ότι ο Τ/κ ηγέτης χρειάζεται να μάθει τα όριά του.

«Λέω καθαρά και ξάστερα ότι δεν γνωρίζει τα όριά του. Χρειάζεται να μάθει τα όριά του και τον εαυτό του», σημείωσε ο Ερντογάν.

«Η εξουσία του δεν κερδήθηκε με τη δική του ισχύ, αλλά κερδήθηκε από την Τουρκία. Πιστεύω ότι ο λαός της ΤΔΒΚ θα δώσει τις δικές του απαντήσεις», πρόσθεσε ο Ερντογάν.


Παράλληλα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανάρτησε στον προσωπικό του λογιαριασμό στο Twitter βίντεο που υμνεί τον Ραούφ Ντεντκάς, σημειώνοντας: «τον θυμόμαστε με νοσταλγία και λαχτάρα».



Κατέβηκε ή όχι η ανάρτηση Ακιντζί;

Όπως έγινε γνωστό από τα κατεχόμενα, ο Μουσταφά Ακιντζί δεν απέσυρε το σχόλιο που έκανε για την εισβολή στη Συρία από το Facebook του αλλά προχώρησε σε επεξεργασία του κοινού που παρουσιάζεται η ανάρτηση από Public σε Friends, μετά από διαδικτυακή επίθεση που δέχτηκε από εθνικιστικά στοιχεία. Λόγω του ότι η ανάρτηση προκάλεσε αντιδράσεις σε εθνικιστικούς κύκλους στην τ/κ κοινότητα αλλά και στην Τουρκία, την έθεσε ορατή «μόνο σε φίλους».

FYI Mustafa Akinci did not take his post down. He just changed the privacy settings because of the abuse he has been receiving...

Posted by Esra Aygin on Sunday, 13 October 2019




Πιο κάτω η επίμαχη ανάρτηση, screenshot της οποίας μας έστειλε προ λίγου ένας αναγνώστης ο οποίος είναι φίλος στο Facebook με τον Mustafa Akinci.

72573004_409022353114393_7442830908358393856_n.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ