Η ανάρτηση Ακκιντζί προκάλεσε αναβρασμό στα «ελληνοκυπριακά» social media

Μαζέψαμε διάφορα και διαφορετικά σχόλια που κυκλοφόρησαν στο timeline μας.

Article featured image
Article featured image

«Όταν ήμουν 27 χρονών, το 1974, υπηρέτησα όπως κάθε νεαρός Τούρκος στην στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας, η οποία προκλήθηκε από την φασιστική ελληνική χούντα. Φίλοι μου πέθαναν στο πλευρό μου στις μάχες της Λευκωσίας.
Όπως οι περισσότεροι από εμάς, είδα τι σημαίνει πόλεμος. Αν και την επέμβαση της Τουρκίας τότε την αποκαλούσαμε “Ειρηνευτική Επιχείρηση”, ήταν ένας πόλεμος στον οποίο χύθηκε αίμα. Και τώρα, παρόλο που την αποκαλούμε “Πηγή Ειρήνης”, δεν είναι νερό που χύνεται αλλά αίμα. Γι’ αυτό και η μεγαλύτερη επιθυμία μου είναι να ξεκινήσει ο διάλογος και η διπλωματία όσο το δυνατόν συντομότερα».

Ο Μουσταφά Ακκιντζί, ο ηγέτης της Τουρκοκυπριακής πλευράς, προς έκπληξη όλων πήρε θέση δημόσια, εναντίον της Τουρκίας και της στρατιωτικής επιχείρησης «Πηγής Ειρήνης», που έχει κατακρεουργήσει δεκάδες Κούρδους, αμάχους και ενόπλους, από τις πρώτες μέρες έναρξής της.

Η τοποθέτηση Ακκιντζί, πυροδότησε την οργή Έρτογαν, ο οποίος τον απείλησε δημόσια, λέγοντάς του πως έχει ξεπεράσει τα όρια και η Τουρκία, που τον ανέδειξε, θα τον τιμωρήσει.

Και όσο η διένεξη μεταξύ των δύο βρίσκεται εν εξελίξει, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να εξετάσουμε και το πώς αποτιμήθηκε η ενέργεια Ακκιντζί από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Η επίσημη πολιτική ηγεσία, προς το παρόν δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος, ωστόσο η κοινή γνώμη, ή τουλάχιστον ένα μικρό δείγμα της έχει πάρει θέση μέσω των social media για την πράξη του Τουρκοκύπριου ηγέτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ