Βίντεο με το Ξενοδοχείο Βερεγγάρια, όσο αυτό ήταν ακόμα εν ζωή

Μια παραγωγή του 1970.

Article featured image
Article featured image

Τι κι αν πέρασαν τόσες δεκαετίες από τον τερματισμό της λειτουργίας του και την ερήμωσή του, ένεκα της πλήρους εγκατάλειψης. Το εμβληματικό ξενοδοχείο Βερεγγάρια στον Πρόδρομο εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να προκαλεί δέος, τόσο για το πολυτελές παρελθόν του όσο και για το μυστήριο παρών του.

Από τους βασιλείς και τους αριστοκράτες ενοίκους, στα φαντάσματα και τα πνεύματα που στοιχειώνουν την μεταγενέστερη ιστορία του, το ξενοδοχείο Βερεγγάρια είναι ίσως ένα από τα πιο προβεβλημένα κτήρια της Κύπρου, το οποίο, ωστόσο, λίγοι θυμούνται πως ήταν εν ζωή, και ακόμη λιγότεροι έχουν δει υλικό από τότε.

Η αλήθεια είναι πως παρόλο που και την περίοδο που λειτουργούσε, αποτελούσε ένα σημαντικό κτήριο, δεν υπάρχει παρά ελάχιστο αρχειακό υλικό από τότε, είτε φωτογραφίες, είτε βίντεο, είτε κάτι άλλο που να δείχνει την εμβληματική του φύση.

Πρόσφατα, ο Ψηφιακός Ηρόδοτος του ΡΙΚ, ανέβασε ένα βίντεο σε παραγωγή και σκηνοθεσία Γιώργου Λανίτη, στο οποίο προβάλλεται το Τρόοδος και τα ορεινά του θέρετρα.

Η παραγωγή του 1970, μεταξύ άλλων, κάνει πέρασμα και από το Ξενοδοχείο Βερεγγάρια, με πλάνα από την πισίνα, την εντυπωσιακή είσοδο, αλλά και το μπαρ όπου πελάτες απολαμβάνουν το ποτό τους μετά μουσικής.



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Πλάνα από το Βερεγγάρια μπορείτε να δείτε από το 07:25 – 10:16.

Untitled.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ