Μια υπέροχη διασκευή της «Ανδρονίκης», στους Αγίους Βαβατσινιάς

Οι Δημήτρης Μεσημέρης (λαούτο) και Σάββας Γρηγορίου ερμηνεύουν, ο Γιώργος Χατζήπαπας παίζει κλαρίνο και ο Γιώργος Ρόζα κρουστά.

Article featured image
Article featured image

Ως γνωστό, «Η Ανδρονίκη» είναι ένα αφηγηματικό τραγούδι, όπου οι στίχοι του περιγράφουν ένα πραγματικό περιστατικό, που λέγεται πως συνέβη σε «μέρη ελληνικά».

Βέβαια, η προέλευση του τραγουδιού έχει διχάσει ευχάριστα. Πολλοί είναι που, εκτός από την Κύπρο, αναφέρουν ως αρχή της δημιουργίας του τραγουδιού την Λακωνία (Σπάρτη), τη Ρόδο (ο τραγουδιστής Γιάννης Κλαδάκης το τραγουδά ως Δημοτικό τραγούδι της Ρόδου), τη Θράκη, την Αντίπαρο, την περιοχή της Πάτρας, την ευρύτερη περιοχή των Δωδεκανήσων, ενώ ο μουσικοσυνθέτης Ανδρέας Α. Αρτέμης διασκευάζοντας το τραγούδι «Η ιστορίας της Φεβρωνίας» το αναφέρει ως μικρασιατικό. Διαβάστε εδώ το σχετικό άρθρο για την προέλευση της «Ανδρονίκης» και ακούστε παρακάτω την υπέροχη διασκευή που έγινε στο χωριό Άγιοι Βαβατσινιάς.

Η Ανδρονίκη

«Η Ανδρονίκη» ένα αφηγηματικό τραγούδι όπου οι στίχοι του περιγράφουν ένα πραγματικό περιστατικό, που λέγεται πως συνέβη σε "μέρη ελληνικά". Η προέλευση του τραγουδιού έχει διχάσει ευχάριστα. Διαβάστε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που αφορά το συγκριμένο τραγούδι και την ιστορία του: http://bit.ly/2qrxLBr Συντελεστές: Τραγουδούν: Δημήτρης Μεσημέρης, Σάββας Γρηγορίου Κλαρίνο: Γιώργος Χατζήπαπας Κρουστά: Γιώργος Ρόζα Ηχογράφηση: Augmented Studio Filming & Editing: Άγγελος Γρηγορίου Makeup: Thea Chrys Τοποθεσία: Αγίοι Βαβατσινιάς

Posted by Demetris Mesimeris on Thursday, 17 October 2019


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ