Ο Οίκος Givenchy έφτιαξε 70 συλλεκτικά μπλουζάκια για την 70η επέτειο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

Για την 59η επέτειο της Κυπριακής Δημοκρατίας τίποτα;

Article featured image
Article featured image

1η Οκτωβρίου χθες, και μαζί με την 59η επέτειο ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας γιόρταζε τη δική της 70η επέτειο με μία εντυπωσιακή παρέλαση αρμάτων και οπλικών συστημάτων.

Ο οίκος Givenchy για να τιμήσει την 70η επέτειο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, σχεδίασε 70 συλλεκτικά κόκκινα t-shirt, ειδικά σχεδιασμένα και υπογεγραμμένα από τη σχεδιάστρια του οίκου, Clare Waight Keller και αριθμημένα από το ένα έως το 70.


wechatimg5.jpegΟ γαλλικός οίκος μόδας κυκλοφόρησε επίσης δύο βίντεο. Στο πρώτο, το μοντέλο και το πρόσωπο της μάρκας Lina Zhang αναφέρει: «Εύχομαι στην πατρίδα μου την Κίνα, χαρούμενα 70α γενέθλια». Στο δεύτερο η Waight Keller εμφανίζεται να γράφει το όνομά της και να σχεδιάζει μια μεγάλη καρδιά στο T-shirt.

Σχολιάζοντας την ανάρτηση στο WeChat και στέλνοντας τις ευχές για την επέτειο της ανακήρυξης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας από τον Μάο την 1η Οκτωβρίου 1949, οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν ένα από τα 70 μπλουζάκια.

Η καμπάνια μπορεί να θεωρηθεί ως μια δυναμική ενέργεια για να κερδίσει πίσω η μάρκα τους Κινέζους καταναλωτές που έχασε τον περασμένο μήνα όταν ενεπλάκη σε «γεωπολιτική καταιγίδα» που σάρωσε διάφορα brand μόδας στην Κίνα.

Οι οίκοι Givenchy, Coach και Versace ζήτησαν συγγνώμη για την κυκλοφορία στην αγορά t-shirt που κατηγορήθηκαν για προσβολή της κυριαρχίας της Κίνας, καθώς άφηναν να εννοηθεί ότι το Χονγκ Κονγκ και η Ταϊβάν δεν ανήκουν στην Κίνα.

Ο Jackson Yee, ένα δημοφιλές είδωλο με εκατομμύρια θαυμαστές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας τερμάτισε τη σύμβασή του με τον οίκο Givenchy. Η ανάρτηση του Givenchy τη Δευτέρα συγκέντρωσε 20.000 views μέσα σε μία ώρα από τη δημοσίευσή της.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ