Οι Λιβανέζοι μετέτρεψαν τη διαδήλωση σε street party μετά την υποχώρηση της κυβέρνησης

Από baby shark μέχρι και dj είχε η φάση!

Article featured image
Article featured image

Οι μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Λίβανο με χιλιάδες διαδηλωτών να κατακλύζουν τους δρόμους της Βηρυτού για διαδηλώσουν ενάντια στο υψηλό κόστος ζωής και στις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις, απέδωσαν καρπούς, με την κυβέρνηση Χαρίρι να συμφωνεί όχι μόνο σε αναίρεση των φορολογικών αυξήσεων που είχε ανακοινώσει, αλλά και σε μείωση των υφιστάμενων φορολογιών.

Η ανακοίνωση της απόφασης από τον Υπουργό Οικονομικών, ακούστηκε σε όλη την πόλη από τα μεγάφωνα, με τους διαδηλωτές να την υποδέχονται με θέρμη.

Στο κέντρο της πρωτεύουσας δε, το κλίμα ήταν εορταστικό, με τους διαδηλωτές κάθε ηλικίας να κρατούν σημαίες και να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της επανάστασης έξω από εμπορικά καταστήματα και τράπεζες με σπασμένες τις βιτρίνες από τις ταραχές της Παρασκευής. Πατριωτικά τραγούδια ακούγονταν από τα μεγάφωνα στη Βηρυτό και εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα πάνω από τη λαοθάλασσα που χόρευε και τραγουδούσε.

Τα βίντεο που έχουν γίνει viral στο διαδίκτυο με σύνθημα «Μόνο στο Λίβανο!» δείχνουν πώς η διαδήλωση στην Τρίπολη μετατράπηκε σε ένα μεγάλο street party με dj να είναι σε βεράντα ενός κτιρίου και να δίνει το σύνθημα για χορό. Σε πολλές πόλεις είχαν τοποθετηθεί μεγάφωνα στους δρόμους και ο κόσμος χόρευε και τραγουδούσε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ