Τη δόξα του iWatch ζήλεψε το Βατικανό λανσάροντας το αντίστοιχο e-κομποσχοίνι

Το απόλυτο gadget του χειμώνα για 4G σύνδεση με τα Θεία σε κάθε γωνιά του κόσμου!

Article featured image
Article featured image

Είδε και απόειδε το Βατικανό να προσπαθεί να απομακρύνει τη νεολαία από το ίντερνετ και αποφάσισε να αλλάξει στάση και marketing, μπαίνοντας για τα καλά στη ψηφιακή εποχή.

Έψαξαν, λοιπόν, και βρήκαν τους κατάλληλους techακηδες για να υλοποιήσουν το όραμά τους, ένα ηλεκτρονικό κομποσχοίνι –κάτι σαν το iwatch- το οποίο είναι το απόλυτο gadget του πιστού.

eRosary-Feature.jpg

Το ευλογημένο αυτό gadget κοστίζει 109 δολάρια, συνοδεύεται από το app «Click to Pray eRosary» και δεν έχει καμία διαφορά οπτικά με το παραδοσιακό ροζάριο, το κομποσχοίνι της Καθολικής Εκκλησίας – σε αντίθεση με αυτό όμως, μπορεί να συνδεθεί με κινητό ή τάμπλετ. Για να γίνει μάλιστα ακόμη πιο κουλ, ενεργοποιείται όταν κανείς το φορέσει στον καρπό του και αρχίσει να σταυροκοπιέται.

Μέσα στις δυνατότητες του smartκομποσχοινιού, περιλαμβάνεται βάση δεδομένων με προσευχές και ύμνους (η οποία γίνεται τακτικά update για να μην μένετε εκτός μόδας) και μετρητής προσευχής, ο οποίος μετρά πόσες φορές προσευχηθήκατε μέσα στη μέρα. Κι επειδή δεν μπορούν να είναι όλα θρησκευτικής φύσης, χρησιμεύει και σαν εργαλείο παρατήρησης των ζωτικών λειτουργιών του χρήστη.

Δείτε το βίντεο του app:


Στην αρχή μάλιστα υποτίθεται πως υπήρχε ένα σοβαρό κενό ασφαλείας στο software, το οποίο το έκανε πολύ ευάλωτο στο χακάρισμα. Ευτυχώς για τους μοντέρνα σκεπτόμενους καθολικούς, το πρόβλημα διορθώθηκε.

Αυτό θα έλειπε, φαντάζεστε κάποιος να χάκαρε το κομποσχοίνι του πιστού για να του στέλνει προτεστανικούς ύμνους χωρίς να το καταλάβει;


Με πληροφορίες από Luben

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ