Μη επανδρωμένα αεροσκάφη για την Κύπρο

Πόσο high tech θέλει να γίνει η Εθνική Φρουρά;

Article featured image
Article featured image

Σε νέα εποχή επιδιώκει να περάσει το Υπουργείο Άμυνας και κατά συνέπεια η Εθνική Φρουρά, με την κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών αλλά και την ανάπτυξη τεχνολογίας οπλικών συστημάτων.

Αυτά ανάφερε σε δηλώσεις του στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, ο οποίος προωθεί σχέδιο αμυντικής βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας με αξιοποίηση κονδυλίων στα πλαίσια της PESCO.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία της επιτροπής, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι έγινε μια χρήσιμη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με σκοπό την αναβάθμιση και ανάπτυξη της αμυντικής μας βιομηχανίας. Ενώ παράλληλα εξέφρασε την ανάγκη προετοιμασίας του εδάφους ενόψει της περιόδου 2021-2027 κατά την οποία θα διατεθούν κονδύλια της τάξεως των €13 δισ. μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας.

Είπε ότι έχει δημιουργηθεί στο Υπουργείο Άμυνας τμήμα για έρευνα και καινοτομία, προσθέτοντας ότι έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της δράσης «ΑΘΗΝΑ» και έχουν υποβληθεί εννέα προτάσεις.

«Στόχος είναι η αναβάθμιση της ΕΦ, μέσω και της κυπριακής βιομηχανίας στα θέματα τεχνολογίας, σε συνεργασία με άλλα κράτη μέλη σε συγκεκριμένα προγράμματα», δήλωσε ο Υπουργός. Ερωτηθείς σχετικά, ο Υπουργός έφερε ως παραδείγματα τη κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Κύπρο και τη συμβολή στη τεχνολογία οπλικών συστημάτων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ