Μια επίσκεψη σε μουσείο τής «αποκάλυψε» πως είχε καρκίνο του μαστού

Πιο συγκεκριμένα, ένα έκθεμα με θερμική κάμερα έδειξε πως κάτι δεν πάει καλά.

Article featured image
Article featured image

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η 41χρονη Μπαλ Γκιλ, όταν τον περασμένο Μάιο επισκέφθηκε με τα παιδιά της –κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού- τα μουσεία Camera Obscura και World of Illusions στο Εδιμβούργο.

Η γυναίκα ισχυρίζεται πως ανακάλυψε ότι είχε καρκίνο του μαστού μετά τη λήψη της φωτογραφίας της από τη θερμική απεικόνιση μιας κάμερας που ήταν εγκατεστημένη σε τουριστικό αξιοθέατο.

Η θερμική κάμερα, που εγκαταστάθηκε το 2009 και η οποία επιτρέπει στους επισκέπτες να δουν έναν «θερμικό χάρτη» του σώματός τους, αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα του μουσείου και σχεδόν όλοι οι επισκέπτες την χρησιμοποιούν.


PRI_91224800-213x600.jpg


Όπως αναφέρει η βρετανική Metro, η κυρία Γκιλ ανησύχησε όταν είδε μια κηλίδα πάνω από το αριστερό της στήθος, μια κηλίδα που δεν εμφανιζόταν στη φωτογραφία κάποιου άλλου. Έτσι, αποφάσισε να κλείσει ραντεβού με έναν γιατρό, ο οποίος όντως διέγνωσε πως είχε καρκίνο του μαστού, ευτυχώς όμως ήταν σε πολύ πρώιμο στάδιο και η Γκιλ ξεκίνησε αμέσως θεραπείες.

Στην πορεία έσπευσε να ευχαριστήσει το μουσείο καθώς, όπως λέει, χωρίς τη φωτογραφία αυτή δεν θα ήξερε ποτέ ότι είχε προσβληθεί από καρκίνο. Όπως μάλιστα παραδέχεται η ίδια, αρχικά μπήκε στο Google και έψαξε τι μπορεί να σημαίνει η σκιά αυτή που απεικονιζόταν στο σημείο εκείνο, με την μηχανή αναζήτησης να της βγάζει συνέχεια αποτελέσματα που σχετίζονταν με καρκίνο του μαστού.

«Πήγα αμέσως στον γιατρό και έκανα δύο επεμβάσεις, έτσι η ζωή μου σώθηκε. Δεν μπορώ να δώσω αρκετή έμφαση στο πόσο πολύ άλλαξε η ζωή μου μετά την επίσκεψή μου στην Camera Obscura» καταλήγει με νόημα η ίδια η 41χρονη μητέρα.

Με πληροφορίες από Metro

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ