Η μαγική στιγμή που μία σοπράνο σπάει το σιωπητήριο που επιβλήθηκε στη Χιλή

Η πραγματική δύναμη της τέχνης.

Η μαγική στιγμή που μία σοπράνο σπάει το σιωπητήριο που επιβλήθηκε στη Χιλή

Η πραγματική δύναμη της τέχνης.

Article featured image
Article featured image

Τις προηγούμενες ημέρες στη Χιλή ο τρομοκρατημένος από το ξέσπασμα της λαϊκής οργής πρόεδρος Σεμπάστιαν Πινιέρα επέβαλε μέτρα έκτακτης ανάγκης σε μεγάλο μέρος της χώρας. «Η δημοκρατία δεν έχει μόνο δικαίωμα, έχει υποχρέωση να αμυνθεί, χρησιμοποιώντας όλα τα όργανα που διαθέτει (…) για να αγωνιστεί εναντίον όσων προσπαθούν να την καταστρέψουν» είχε δηλώσει.


Έτσι, οι αρχές, πέρα από τις δεκάδες δολοφονίες διαδηλωτών και τους βιασμούς γυναικών από άνδρες της αστυνομίας, προχώρησαν σε απαγόρευση κυκλοφορίας και επιβολή πλήρους ησυχίας κατά την διάρκεια της νύχτας, διατάσσοντας τους πολίτες «να παραμείνουν ήρεμοι» και «στα σπίτια τους».

Τη συγκεκριμένη απαγόρευση έσπασε μια σοπράνο σε μια γειτονιά από τις πέντε περιφέρειες της χώρας όπου επεβλήθη η κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον στρατό, με το τραγούδι της να «ταξιδεύει» σε όλα τα γύρω διαμερίσματα.


Προσφέροντας μερικές στιγμές ηρεμίας και αγαλλίασης στους γείτονές της αλλά επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η ομορφιά μπορεί να νικήσει την ασχήμια του στρατού και των κατασταλτικών δυνάμεων. Με το που τέλειωσε το τραγούδι της, όλη η γειτονιά ξέσπασε σε χειροκροτήματα και έντονες επευφημίες.Με πληροφορίες από Protagon.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ