Παραστάτης, στη χθεσινή παρέλαση, 17χρονος από το Μπαγκλαντές

Δύο χρόνια πριν, όταν έφτασε στην Ελλάδα με τα πόδια, δεν μιλούσε λέξη ελληνικά.

Article featured image
Article featured image

Τότε δεν ήξερε κανέναν, ούτε καν τη γλώσσα δεν μιλούσε. Κι όμως, μέσα σε δύο χρόνια, με τη στήριξη του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» κατάφερε να μάθει ελληνικά και να γίνει ο μαθητής με τους καλύτερους βαθμούς του ελληνικού σχολείου που φοιτούσε.

Ο νεαρός Hasanu Zzaman από το μακρινό Μπαγκλαντές παρέλασε χθες, 28 Οκτωβρίου, με υπερηφάνεια δίπλα στην ελληνική σημαία αποσπώντας το χειροκρότημα όλων όσοι βρέθηκαν στην παρέλαση, στην περιοχή του Ελληνικού.

«Είμαι τόσο χαρούμενος και πολύ υπερήφανος που είμαι σήμερα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου», λέει ο μαθητής από το Μπαγκλαντές που παρά το εμπόδιο της γλώσσας κατάφερε να συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία στην τάξη του.

Ο Hasanu έμαθε άπταιστα ελληνικά στο «Κέντρο Εκπαίδευσης για τα Παιδιά του Κόσμου», που λειτουργεί η «Αποστολή» στο κέντρο της Αθήνας. «Όταν ήρθα στην Ελλάδα δεν ήξερα να μιλάω καθόλου τη γλώσσα. Σήμερα θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου και την «Αποστολή» που με βοηθούν να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Θέλω να παραμείνω στην Ελλάδα και να σπουδάσω προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών», δήλωσε.

Σε αυτά τα λόγια δεν θα έπρεπε να κρύβεται όλη η ουσία μίας εθνικής επετείου;

Με πληροφορίες από TVXS

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ