Οι ΗΠΑ έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από την επιχείρηση καταδίωξης του ηγέτη των ISIS

Στα πλάνα διακρίνονται οι φιγούρες των Αμερικανών στρατιωτών να πλησιάζουν το κτήριο που βρισκόταν ο Μπαγκντάντι.

Article featured image
Article featured image

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι ΗΠΑ βίντεο από την καταδίωξη και την εξολόθρευση του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. Για την ακρίβεια, πρόκειται για ένα μέρος του βίντεο της αμερικανικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής στην περιοχή της Ιντλίμπ στη Συρία.


Στα σύντομα ασπρόμαυρα πλάνα από αέρος, φαίνονται οι φιγούρες Αμερικανών στρατιωτών να πλησιάζουν το κτήριο όπου βρισκόταν ο Μπαγκντάντι. Υπενθυμίζεται ότι ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε στο γιλέκο του ενώ προσπαθούσε να διαφύγει σε ένα τούνελ, σκοτώνοντας και δύο παιδιά (κάτω των 12 ετών) που βρίσκονταν μαζί του. Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για το συμβάν, ο επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, στρατηγός Φρανκ Μακ Κένζι, τόνισε ότι η έκρηξη σημειώθηκε αφότου είχαν απομακρυνθεί όλοι από την περιοχή. Σύμφωνα με τον Μακ Κένζι, η σορός του Μπαγκντάντι περισυνελέγη και ερίφθη στη θάλασσα.
Ο Μακ Κένζι υπογράμμισε επίσης ότι οι ΗΠΑ δεν τρέφουν αυταπάτες ότι εξουδετερώθηκε το Ισλαμικό Κράτος και πως αναμένουν αντίποινα από την οργάνωση. Το ίδιο τόνισε χθες και ο διευθυντής του Εθνικού Αντιτρομοκρατικού Κέντρου (NCTC) των ΗΠΑ, Ράσελ Τράβερς, προειδοποιώντας ότι το Ισλαμικό Κράτος θα ανακοινώσει τον νέο ηγέτη του μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και θα καλέσει τους υποστηρικτές του να εξαπολύσουν νέες επιθέσεις εναντίον της Δύσης, ως αντίποινα για την εξόντωση του Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.


O Τράβερς χαρακτήρισε τον θάνατο του Μπαγκντάντι «σημαντική απώλεια», αλλά πρόσθεσε ότι η τρομοκρατική οργάνωση έχει «βαθύ πάγκο». Τέλος, σύμφωνα με τον Ράσελ Τράβερς, σήμερα στο Ιράκ και τη Συρία δρουν τουλάχιστον 14.000 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.Με πληροφορίες από VICE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ