«Ούλλοι είδαμεν τα βίντεο του Χρίστου, τωρά εν ώρα να τον βοηθήσουμε»

Μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη πριν μερικές εβδομάδες, ο Χρίστος Ζαχαρίου νοσηλεύεται σε κώμα στην εντατική, με την άνεργη γυναίκα και τα έξι παιδιά του να κάνουν έκκληση για οικονομική βοήθεια.

Article featured image
Article featured image


Τον Χρίστο Ζαχαρίου τον γνωρίσαμε πριν από περίπου ένα μήνα, όταν θέλοντας να εκφράσει την απογοήτευσή του για τη διαιτησία σε αγώνα της Ομόνοιας είχε ένα ιδιαίτερο βίντεο στα social media, το οποίο έγινε viral.

Λίγο καιρό αργότερα, στις 18 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», ο Χρίστος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και έκτοτε νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε κώμα στην Καρδιολογική Εντατική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Την περίπτωση του Χρίστου και της οικογένειάς του ανέδειξε η εφημερίδα Πολίτης, καθώς ο Ζαχαρίου ήταν το μόνο μέλος της οικογένειας το οποίο εργαζόταν και συντηρούσε τη γυναίκα και τα 6 ανήλικα παιδιά του.


OIKOGENEIA-S12.jpg


Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Π», η 8 μελής οικογένεια ζει στον συνοικισμό Αγίων Αναργύρων Λάρνακας, σε ένα ακατάλληλο σπίτι, το οποίο δεν διαθέτει ούτε καν ηλεκτρικό ρεύμα.

Όπως διαβάζουμε η οικογένεια εξασφαλίζει ηλεκτρικό ρεύμα από γειτονική κατοικία και συντηρείται μόνο με το επίδομα τέκνου (850 ευρώ) και με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (685 ευρώ). Χρήματα, όμως, που δεν αρκούν για να μεγαλώσουν έξι ανήλικα παιδιά.

Μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη ο Ζαχαρίου, η γυναίκα του Έλενα κάνει έκκληση για βοήθεια, η οποία ομολογεί πως βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση. «Πλέον δεν έχουμε το στήριγμά μας. Δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψει ο σύζυγός μου πίσω και σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται. Έμεινα ολομόναχη με έξι παιδιά μέσα σε μία τρώγλη. Τουλάχιστον, ζητώ πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τα παιδιά μου. Όσα σπίτια ή διαμερίσματα μας έχουν υποδείξει μέχρι σήμερα, τα ενοίκια είναι από 700 ευρώ και άνω μηνιαίως. Πώς μπορώ από μόνη μου να αναθρέψω έξι παιδιά που πάνε σχολείο κι έχουν έξοδα, όταν θα πληρώνω κάθε μήνα ενοίκιο 700 ευρώ;», διερωτήθηκε.

Όποιος επιθυμεί και μπορεί να βοηθήσει μπορεί να καλέσει στο 95608572.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ