Μπράβο guys, απόψε θα αφήσουμε ξεκλείδωτες πόρτες και ανοιχτά τα παράθυρα

Το viral βίντεο με τη σύλληψη μετανάστη από αστυνομικούς, στο αθηναϊκό μετρό, γιατί πουλούσε ομπρέλες, προκαλεί αποτροπιασμό και οργή.

Article featured image
Article featured image

Γράφει ο Ανδρέας Κάτσιης



Όχι γιατί είναι μετανάστης, ούτε γιατί είμαστε της λογικής πως πρέπει πρώτα να πιάσουν τους μεγάλους εγκληματίες και παρανομούντες και μετά να ασχοληθούν με μικροπαραβάσεις. Θεωρητικά ο νόμος οφείλει να συμπεριφέρεται το ίδιο σε όλους.

Αυτό που ενοχλεί και που θα έπρεπε να ενοχλεί όλους μας είναι ο εξευτελισμός ενός ανθρώπου. Η πλήρης υποτίμηση της ανθρώπινης υπόστασης, από άλλους ανθρώπους, των οποίων η θέση θεωρούν πως του δίνει το δικαίωμα να επιβάλλουν και να επιβάλλονται ως δυνάστες απέναντι σε αδυνάτους ή λιγότερο προνομιούχους.


Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε πιο κάτω, εμφανίζεται ένας αστυνομικός να προσπαθεί να συλλάβει έναν νεαρό μετανάστη, ο οποίος πουλά ομπρέλες στο μετρό του Συντάγματος. Ο μετανάστης εκλιπαρεί απεγνωσμένα τον αστυνομικό να τον αφήσει, του πιάνει το πόδι και του φωνάζει συνέχει, με λυγμούς, στα ελληνικά «παρακαλώ». Όμως ο αστυνομικός είναι ανένδοτος και προσπαθεί να του φορέσει χειροπέδες, με τις ενισχύσεις που έρχονται λίγο μετά, να βοηθούν στη σύλληψή του.

Κόσμος που βρισκόταν στο σημείο αντέδρασε, ωστόσο ο άνδρας συνελήφθη με τη βοήθεια και ενισχύσεων που κατέφθασαν. «Θα κοιμηθούμε ήσυχοι το βράδυ. Πιάσατε το παιδί με τις ομπρέλες», ακούγεται να λέει ένας από τους παρευρισκόμενους.

Όντως, απόψε θα κοιμηθούμε όλοι λίγο πιο ήσυχοι...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ