Η Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ ανεβάζει την Τριλογία του Παραθερισμού

Για πρώτη φορά στην Κύπρο.

Article featured image
Article featured image


Στην αριστουργηματική Τριλογία του παραθερισμού, ο Κάρλο Γκολντόνι σατιρίζει, με πικρό χιούμορ και περιπαικτική διάθεση, τα πάθη της ανθρώπινης φύσης, τη σπατάλη, την επιδειξιομανία, την υπερβολή, την αλαζονεία και τον εγωκεντρισμό. Καυτηριάζει παράλληλα την επιπόλαιη τάση των ανθρώπων να δανείζονται και να ξοδεύουν δίχως μέτρο, που τους οδηγεί μοιραία στην ηθική κρίση και την οικονομική καταστροφή.

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς (Το τρίτο στεφάνι, Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου) επιστρέφει στη σκηνή του ΘΟΚ, ανεβάζοντας την κλασική διαχρονική κωμωδία του μεγάλου Ιταλού συγγραφέα. Μαζί του συνεργάζεται μια ξεχωριστή ομάδα συντελεστών και ηθοποιών.


Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΥ Final13.jpg


Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας

Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Τάκης Τζαμαργιάς

Σκηνικά-Κοστούμια: Εδουάρδος Γεωργίου - Θέλμα Κασουλίδου

Μουσική σύνθεση-εκτέλεση, Μουσική επιμέλεια-διδασκαλία: Λευτέρης Μουμτζής

Κίνηση: Μιχάλης Θεοφάνους

Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστόδουλος Ανδρέου

Βοηθός ενδυματολόγων: Σάββας Καζαντζής

Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΥ Final6.jpg


Παίζουν:

Προκόπης Αγαθοκλέους, Γιώργος Αναγιωτός, Νίκη Δραγούμη, Αντώνης Κατσαρής, Αναστασία-Ραφαέλλα Κονίδη, Καίτη Κωνσταντίνου, Μάριος Κωνσταντίνου, Αντωνία Χαραλάμπους


Λίγα λόγια για το έργο

Δύο οικογένειες στο Λιβόρνο προετοιμάζονται για τον επικείμενο παραθερισμό τους στο Μοντενέρο. Στο σπίτι του Λεονάρντο και της αδερφής του, της Βιττόρια, το βάρος των ετοιμασιών πέφτει στις πλάτες του υπηρέτη Πάολο, αφού τα δύο αδέρφια ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο εκτός από τη δεινή οικονομική τους κατάσταση. Επιπλέον, ο Λεονάρντο περισσότερο από κάθε άλλο, φοβάται, καθώς ο Φιλίππο έχει καλέσει τον Γκουλιέλμο, τον ερωτικό αντίζηλό του, να παραθερίσει μαζί με εκείνον και την κόρη του την Τζακίντα. Μέσα από ένα γαϊτανάκι παρεξηγήσεων, πρόσκαιρων ακυρώσεων, πεισμάτων και εκατέρωθεν υποχωρήσεων, θα καταφέρουν τελικά να ταξιδέψουν όλοι μαζί προς τον πολυπόθητο προορισμό τους. Ωστόσο, οι προσδοκίες τους θα ναυαγήσουν και όλοι θα κληθούν να καταβάλουν ακριβό τίμημα με την επιστροφή τους από τον παραθερισμό, αφού δεν θα δουν τις επιθυμίες τους να γίνονται πραγματικότητα.


Παραστάσεις

Λευκωσία: Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης

Κάθε Παρασκευή & Σάββατο, 20.30 και Κυριακή, 18.00

Λεμεσός: Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου και Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020, 20.30

Λάρνακα: Δημοτικό Θέατρο

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020, 20.30

Πάφος: Μαρκίδειο Θέατρο

Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2020, 20.30

Οι παραστάσεις στις 13 Δεκεμβρίου 2019 στη Λευκωσία και στις 24 Ιανουαρίου 2020 στη Λεμεσό θα είναι με Αγγλικούς και Τουρκικούς υπέρτιτλους.


Πληροφορίες / Εισιτήρια

Λευκωσία: Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717, www.thoc.org.cy

Λεμεσός: Ταμείο Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου, τηλ. 25377277, www.pattihio.com.cy

Λάρνακα: Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου, το βράδυ της παράστασης

Πάφος: Ταμείο Μαρκίδειου Θεάτρου, το βράδυ της παράστασης

Τιμές Εισιτηρίων: €12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ