Ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα τα καταστήματα για την εορταστική περίοδο;

Η πρωτοποριακή πρόταση που προωθείται στην Πάφο για τις γιορτές.

Article featured image
Article featured image

Μια τακτική που εφαρμόζεται σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού, κατά την εορταστική περίοδο, προωθούν οικονομικοί και δημοτικοί παράγοντες Πάφου, η οποία θέλει τα εμπορικά καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα και λίγο περισσότερο, καθ’ όλη την εορταστική περίοδο.

Η εν λόγω πρωτοβουλία στοχεύει, όπως εκτιμάται, στην εμπορική αναζωογόνηση του κέντρου της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PafosNet, φορείς του επιχειρηματικού κόσμου προωθούν την ιδέα αυτή για τη δοκιμαστική -σε πρώτο στάδιο- παραμονή των επιχειρήσεων του εμπορικού κέντρου της Πάφου σε λειτουργία επί καθημερινής βάσης μέχρι τα μεσάνυχτα ή και λίγο αργότερα, με παράλληλη διενέργεια εκπτώσεων και πολιτιστικών δρώμενων.

Η βασική θέση των υποστηρικτών της ενέργειας αυτής, είναι ότι από τη στιγμή που τα εμπορικά καταστήματα του παραδοσιακού κέντρου υπολειτουργούν ακόμη και μετά την ανάπλαση, θα ήταν καλό να επιχειρείτο η εκμετάλλευση της πολυκοσμίας που σε αντίθεση παρατηρείται σε εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και κλαμπ της ίδιας περιοχής.

Βάσει της πρότασης, θα μπορούν οι δημότες και άλλοι Παφίτες να επισκέπτονται την αγορά σε ώρες που τους βολεύουν για τις αγορές τους, αλλά και να συνδυάζουν την κάθοδο στο κέντρο για ψώνια με μια κοινωνική έξοδο. «Όταν τα καταστήματα του κέντρου παραμένουν ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα, πολύ άνετα οι καταναλωτές θα μπορέσουν να κάνουν τη νυχτερινή τους βόλτα, να επωφεληθούν των εκπτώσεων που θα δίνουν ατύπως τα καταστήματα, να απολαμβάνουν το φαγητό και το ποτό στα κέντρα αναψυχής του κέντρου, που επίσης θα λαμβάνουν μέρος στο σχεδιασμό και γενικά θα μετατρέψουμε το εμπορικό κέντρο σε μια κυψέλη εμπορικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων».

Οι εμπνευστές της πρότασης αυτής βάζουν στο κάδρο του σχεδιασμού τόσο τον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου (ΟΣΥΠΑ) όσο και τα ξενοδοχεία, προκειμένου οι τουρίστες να ενημερωθούν για το νέο αυτό προιόν που θα παρέχει η πόλη της Πάφου, αλλά και οι αστικές συγκοινωνίες να προγραμματίσουν αναλόγως νέα δρομολόγια για μεταφορά επισκεπτών στο ιστορικό κέντρο της ώρες αυτές.

Με πληροφορίες από Pafos Net

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ