Η Ε/κ Άντρη Κωνσταντίνου ψάχνει τον Τ/κ αδελφό της, εδώ και 20 χρόνια

Ο πατέρας της -την περίοδο 54’-55’- είχε αρραβωνιαστεί μια Τουρκοκύπρια την οποία άφησε έγκυο και στην πορεία εγκατέλειψε.

Article featured image
Article featured image


Την ανθρώπινη αυτή ιστορία ανέδειξε η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Yenidüzen», στην οποία η κα Κωνσταντίνου μίλησε με την ελπίδα να διαβάσει τη συνέντευξη ο αδελφός της και να την προσεγγίσει.

«Αυτός γνωρίζει για εμάς, του το είχε πει ο πατέρας μου όταν πήγε στη Λεμεσό να τον βρει. Σήμερα πρέπει να είναι κοντά 65 χρονών. Δυστυχώς δεν ξέρω ούτε το όνομά του ούτε της μητέρας του. Το μόνο που γνωρίζω είναι πως είναι γιατρό ή δάσκαλος», λέει στη δημοσιογράφο η Άντρη Κωνσταντίνου.


yeniduzen.jpg
Η Άντρη Κωνσταντίνου στα γραφεία της Yenidüzen


Η ιστορία πάει πίσω, στην περίοδο του απελευθερωτικού αγώνα, όταν το 1954, ο πατέρας της, Λούκας Στυλιανού, είχε πάει στη Λεύκα για να εργαστεί. Εκεί γνώρισε μία Τ/κ, την οποία αρραβωνιάστηκε και έπειτα άφησε έγκυο. «Ο πατέρας μου ήταν από καλή οικογένεια με λεφτά, και η κοπέλα ήταν φτωχή. Η γιαγιά μου, η μητέρα του πατέρα μου, δεν μπορούσε να δεχτεί αυτό το γάμο έτσι τον ανάγκασε να την εγκαταλείψει ένα χρόνο μετά. Από τότε δεν είχαν καμία επαφή», σημειώνει η κα Κωνσταντίνου.


yeniduzen2.jpg
Από την περίοδο που ο Λούκας Στυλιανού, πατέρας της Άντρης εργαζόταν στη Λεύκα

yeniduzen1.jpg


Η ίδια έμαθε για την ιστορία πριν από περίπου 20 χρόνια, από τη σύντροφο του πατέρα της. «Όταν χώρισαν οι γονείς μου, ο πατέρας μου μετακόμισε στη Λεμεσό και η μητέρα μου στη Λευκωσία. Συχνά πήγαινα Λεμεσό για να τον επισκεφθώ και μία από αυτές τις φορές με προσέγγισε η τότε σύντροφός του για να μου αποκαλύψει πως ένας Τ/κ άντρας είχε επισκεφθεί τον πατέρα μου και του είπε πως είναι ο γιος του. Είχα σοκαριστεί. Μάλιστα η σύντροφος του πατέρα μου, μου είπε πως είχαν διαπληκτιστεί έντονα, υποθέτω γιατί ο πατέρας μου δεν ήθελε να τον αναγνωρίσει. Όταν τον ρώτησα εάν αληθεύει, μου τα επιβεβαίωσα όλα, δίνοντας μου και μερικές λεπτομέρειες για το πώς συνέβη. Αλλά μέχρι εκεί. Δεν μου αποκάλυψε τίποτα άλλο, όσο και αν τον πίεσα», σημειώνει η κα Κωνσταντίνου.


yeniduzen.jpg


Από τότε. μαζί τον δίδυμο αδελφό της ψάχνουν για να βρουν τον χαμένο τους αδελφό, ενώ ο άλλος αδελφός τους δεν θέλει να τον ψάξουν. Ο πατέρας της πέθανε το 2010, και πλέον κανείς δεν ξέρει κάτι περισσότερο για να βοηθήσει στην ανεύρεσή του. «Μετά το θάνατο του πατέρα μου, έχασα και τα ίχνη της συντρόφου του, η οποία γνώρισε πολλά. Ρώτησα Τ/κ που διαμένουν στη Λεμεσό, πήγα στην Λεύκα, κανείς δεν ξέρει τίποτα. Ψάχνοντας στις φωτογραφίες του πατέρα μου βρήκα πολλές από εκείνη την εποχή, αλλά καμία με την αρραβωνιαστικιά του. Ελπίζω πως θα διαβάσει τη συνέντευξη και θα μας ψάξει όταν καταλάβει πόσο θέλουμε να τον γνωρίσουμε», λέει κλείνοντας η κυρία Κωνσταντίνου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ