Πολλά παιδιά μαθαίνουν ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης με την πιο «σύγχρονη» μέθοδο

Μέσω Google για να ακριβολογούμε.

Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία, πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά ανακαλύπτουν ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης… με ένα απλό Google Search.

Η έρευνα αναφέρει ότι πλέον τα παιδιά δε ρωτούν απαραίτητα τους γονείς τους για το εάν υπάρχει ο Άγιος Βασίλης ή πόσο χρονών είναι, αλλά προτιμούν να «απευθυνθούν» στο Google και να λάβουν στη συνέχεια την κατάλληλη απάντηση.

«Τα παιδιά απευθύνονται στη Google γιατί θεωρούν ότι θα τους απαντήσει με κάθε ειλικρίνεια και θα διώξει τις ψευδαισθήσεις που τους έχουν δημιουργήσει οι γονείς τους», όπως χαρακτηριστικά λέει ο Stephen Kenwright, συνιδρυτής της βρετανικής εταιρείας μάρκετινγκ «Rise at Seven».

Παράλληλα, μέσα από την παραπάνω έρευνα, αποκαλύφθηκε ότι κάθε χρόνο περίπου 186.900 χρήστες του διαδικτύου αναζητούν τη φράση «Πόσο χρονών είναι ο Άγιος Βασίλης;» και άλλοι 182.300 το «Πού βρίσκεται ο Βόρειος Πόλος;».

Εκτός αυτού, στις 47.700 ανέρχονται οι αναζητήσεις για το αν πράγματι υπάρχουν ξωτικά, με τις 3.900 εξ αυτών να αφορούν το αν μπορούν όντως να πετάξουν.

Ωστόσο, με βάση πάντοτε την έρευνα, η ύπαρξη του Άγιου Βασίλη είναι αυτή που απασχολεί περισσότερο τα παιδιά, με τα πρώτα αποτελέσματα που εμφανίζονται στη συγκεκριμένη αναζήτηση να απαντούν με μεγάλη δόση ειλικρίνειας! «Οι αλγόριθμοι της Google επιλέγουν την απάντηση που ανταποκρίνεται καλύτερα στην ερώτηση που αναζητά ο χρήστης, με βάση φυσικά την ασφάλεια και την ακρίβεια των γεγονότων», καταλήγει ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ