Μια ευρωπαϊκή πρωτιά για την Κύπρο με θετικό πρόσημο

Κάποτε συμβαίνουν και αυτά.

Article featured image
Article featured image


Μια ενδιαφέρουσα έρευνα της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, κατέδειξε πως μεγάλο ποσοστό των ευρωπαϊκών χωρών έχουν αδυναμία να επικοινωνήσουν σε έστω μία ξένη γλώσσα, πέραν της μητρικής τους.

Την πρωτιά κατέχει η Μεγάλη Βρετανία, με ποσοστό 65.4% των Βρετανών, να μην γνωρίζουν καμία ξένη γλώσσα, με την Ρουμανία να ακολουθεί με ποσοστό 64,2%, την Ουγγαρία με 57,6%, και την Βουλγαρία με 50,5%.

Στην αντίπερα όχθη, η Σουηδία κατέχει το χαμηλότερο ποσοστό, με μόλις το 3,4% των πολιτών της, να μην γνωρίζουν καμία ξένη γλώσσα, κάτι που σημαίνει πως το 96,6% των Σουηδών γνωρίζουν και μπορούν να συνεννοηθούν σε μία ξένη γλώσσα.

Τη Σουηδία ακολουθεί η Δανία, με ποσοστό μόλις 4.2%, η Λετονία με 4.2% και η Λιθουανία 4.5%. Λίγο ψηλότερα ποσοστά, σε σχέση με τους πολίτες που δεν γνωρίζουν καμία ξένη γλώσσα, είναι το Λουξεμβούργο 5.5% και η Φινλανδία 8%.

Ανάμεσα στην πρώτη δεκάδα βρίσκεται και η Κύπρος, με ποσοστό 10,5% να μην γνωρίζουν μία ξένη γλώσσα κάτι που σημαίνει πως τουλάχιστον το 89% του πληθυσμού, μιλάει μια ξένη γλώσσα, πέραν της μητρικής.

Τα ποσοστά ανεβαίνουν και πάλι σε σχέση με την Ελλάδα, αφού το ποσοστό των ανθρώπων που δεν γνωρίζουν καμία ξένη γλώσσα, ανέρχεται στο 33,5%.


poossta.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ