Γυναίκα στην Κάρπαθο έφερε στον κόσμο... το εγγονάκι της [ΒΙΝΤΕΟ]

Ζευγάρι που δεν μπορούσε να τεκνοποιήσει απέκτησε παιδί με παρένθετη μητέρα τη γιαγιά.

Article featured image
Article featured image

Τη λύση στο πρόβλημα ενός ζευγαριού από την Κάρπαθο που επί χρόνια προσπαθούσε μάταια να αποκτήσει παιδί, έδωσε η γιαγιά, η οποία έγινε και η παρένθετη μητέρα του νεογέννητου.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, εξαιτίας ενός σπάνιου συνδρόμου από το οποίο πάσχει η σύζυγος, για επτά ολόκληρα χρόνια το ζευγάρι αδυνατούσε να τεκνοποιήσει.


Εφόσον κρίθηκε βιολογικά εφικτό, τη λύση έδωσε η γιαγιά, η μητέρα της γυναίκας, η οποία κυοφόρησε το έμβρυο και έφερε στον κόσμο το εγγόνι της.

«Δεν το σκέφτηκα καθόλου, αμέσως είπα το ναι γιατί ήθελα να βοηθήσω. Και δεν σκέφτηκα ότι δεν θα γίνει ή ότι δεν θα μπορούσα. Εφόσον είπε ο γιατρός ότι μπορώ, εγώ ήθελα να βοηθήσω» παραδέχεται η ίδια ενώ η κόρη της, Καλλιόπη εξηγεί γιατί επέλεξε τη μητέρα της κι όχι κάποια άλλη γυναίκα: «Είναι η μάνα μου, το έζησα μαζί της και ήξερα ακριβώς τι γινόταν καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης».

Όπως σημειώνεται, η διαδικασία της κυοφορίας δεν ήταν εύκολη υπόθεση για την 55χρονη, η οποία έπρεπε να υποστεί εξαντλητικές εξετάσεις, φάρμακα και στενή ιατρική παρακολούθηση ώστε να επανέλθει ο κύκλος της. Πρόκειται για ιδιαίτερη περίπτωση στα ιατρικά χρονικά, σημειώνει ο μαιευτήρας Μανώλης Καπετανάκης, ο οποίος ανέλαβε και έφερε εις πέρας το εγχείρημα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ