Ο Αλέξανδρος και ο Θανάσης είναι δύο ονόματα που στο μέλλον θα μας απασχολήσουν

Τα πρώτα δείγματα της δουλειάς τους ήδη εντυπωσίασαν και βραβεύτηκαν.

Article featured image
Article featured image

Οι φοιτητές Μαγειρικών Τεχνών του American College, Αλέξανδρος Δαμιανού και Θανάσης Βαρνάβας εντυπωσίασαν τους κριτές στο διαγωνισμό γαστρονομίας του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου στην έκθεση Gastronomia- Horeca, η οποία πραγματοποιήθηκε στο τριήμερο 29 έως 1 Δεκεμβρίου.

Μέσα σε λιγότερο από μία ώρα, ετοίμασαν δύο απολαυστικές συνταγές εμπνευσμένες από την κυπριακή κουζίνα. Το χοιρινό ψαρονέφρι με κρούστα δεντρολίβανου και ξηρού κόλιανδρου, πουρέ από μπιζέλι, σωτέ λαχανικά και κονάρι ξιδάτο και σάλτσα από σταφύλι συγκέντρωσε τα περισσότερα βλέμματα τόσο για την παρουσία του όσο και για τη γεύση του.


aIMG_20191128_143710aaa.jpg


Ο υπεύθυνος καθηγητής του κλάδου, Χάρης Προδρόμου εξήγησε πως το τελικό αποτέλεσμα είναι προϊόν πολύωρης εξάσκησης και πως είναι περήφανος για το μετάλλιο, αλλά και για τις ιδέες των φοιτητών στην έμπνευση των πιάτων. «Όσοι φοιτητές επιθυμούν να δοκιμάσουν την τύχη τους σε διαγωνισμούς, έχουν την αμέριστη υποστήριξη του Κολεγίου με επιπλέον μαθήματα και δωρεάν υλικά. Στόχος μας δεν είναι μόνο η διάκριση, αλλά και η εμπειρία που προσκομίζουν οι φοιτητές μας από τον σχεδιασμό των πιάτων έως και την πίεση στον διαγωνισμό.» Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο φοιτητές συμμετείχαν στο σεμινάριο Μαγειρικής του Χρήστου Μπάρκα, το οποίο διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου.


IMG_20191128_165031.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ