Τα όσα αποκαλυπτικά είπε στο BBC ο πατέρας της Γκρέτα Τούνμπεργκ

Ο Σβάντε Τούνμπεργκ μίλησε στο BBC για τη μάχη της κόρης του απέναντι στην κλιματική αλλαγή και μοιράστηκε τις ανησυχίες του.

Article featured image
Article featured image

Ο ίδιος πιστεύει, σύμφωνα με τα όσα είπε, ότι ήταν «κακή ιδέα» να βρεθεί η κόρη του στην «πρώτη γραμμή της μάχης κατά της κλιματικής αλλαγής».

Μπορεί εκατομμύρια άνθρωποι όλων των ηλικιών να βλέπουν τη 16χρονη ως πηγή έμπνευσης για τον τρόπο με τον οποίο υπερασπίζεται τα «πιστεύω» της για το περιβάλλον, αλλά ο πατέρας της 16χρονης Σουηδέζας ξεκαθάρισε ότι ήταν αντίθετος με την ιδέα η κόρη του να χάνει ώρες από τις σχολικές της υποχρεώσεις για να βγαίνει στους δρόμους και να διαμαρτύρεται για το κλίμα.

Ωστόσο, ο Σβάντε Τούνμπεργκ υπογραμμίζει ότι η κόρη του έγινε ένας πιο χαρούμενος άνθρωπος από την ημέρα που αποφάσισε να ασχοληθεί με τον ακτιβισμό.

Τον απασχολεί, ωστόσο, το «μίσος» που βγάζουν κάποιοι άνθρωποι απέναντι στον αγώνα του παιδιού του.




Απόσπασμα της συνέντευξης στο BBC



Σύμφωνα με τον κ. Τούνμπεργκ, η Γκρέτα πέρασε μια περίοδο «κατάθλιψης για τρία με τέσσερα χρόνια πριν ξεκινήσει τις απεργίες για το κλίμα».

«Είχε σταματήσει το σχολείο, είχε σταματήσει να μας μιλάει. Ήταν ο απόλυτος εφιάλτης για ένα γονέα», είπε στο BBC ο Σβάντε Τούνμπεργκ. Για να αντιμετωπίσουν την κατάθλιψη της Γκρέτας ο πατέρας της είπε ότι έβαλαν στην άκρη τις δουλειές τους και τις υποχρεώσεις τους και αφιέρωσαν όσο περισσότερο χρόνο στα παιδιά τους κάνοντας πράγματα όλοι μαζί ως οικογένεια. Πρόσθεσε ότι αναζήτησαν επίσης τη βοήθεια γιατρών.

Διευκρίνισε, επίσης, ότι πριν από τέσσερα χρόνια η Γκρέτα διαγνώσθηκε με σύνδρομο Άσπεργκερ, μια διαταραχή που έχει ομοιότητες με τον αυτισμό, και βοηθά την κόρη του να προσεγγίζει πολύ διαφορετικά τον κόσμο από τον μέσο άνθρωπο.


greta tumb.jpg
Γκρέτα και Σβάντε Τούνμπεργκ / © EPA/HOLLY COVA / TEAM MALIZIA


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ