Όταν οι ηγέτες του κόσμου κουτσομπολεύουν [βίντεο]

Μακρόν, Τριντό, Τζόνσον και Ρούτε «έθαβαν» τον Τράμπ και αυτός το έμαθε.

Article featured image
Article featured image

Αν νόμιζες πως το κουτσομπολιό είναι προνόμιο των λαϊκών και των απλών πολιτών, τότε πλανάσαι πλάνην οικτρά αγαπητέ μου. Τουναντίον, το εν λόγω σπορ ανθεί στους κόλπους των αριστοκρατών και των επιφανών προσώπων, οι οποίοι δεν χάνουν ευκαιρία να σχολιάσουν σε μορφή κουτσομπολιού, τους ομολόγους τους.

Τρανό παράδειγμα το βίντεο που διέρρευσε από τη συνάντηση των ηγετών στο παλάτι του Buckingham, για το ΝΑΤΟ, με τον Καναδό πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό να φαίνεται να ειρωνεύεται μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε και τον βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, το Αμερικανό Πρόεδρο και τις μεγάλες συνεντεύξεις Τύπου που παραχωρεί.

Στο βίντεο, που διέρρευσε λίγο αργότερα, φαίνεται ο Μπορις Τζόνσον να ρωτά τον Εμμάνουελ Μακρόν αν αυτός ήταν ο λόγος που άργησε να εμφανιστεί, ενώ ο Τζαστίν Τριντό φέρεται να απαντά, γελώντας, πως ... «άργησε επειδή βρέθηκε σε μια συνέντευξη Τύπου 40 λεπτών! Μόλις είδε τα σαγόνια των μελών της ομάδας του να πέφτουν στο πάτωμα με αυτά που άκουσαν».



Έξαλλος ο Τραμπ με τον Τριντό, ακύρωσε τη συνέντευξη Τύπου που είχε προγραμματισμένη και αποχώρησε για την Ουάσιγκτον. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Guardian, ο Αμερικανός πρόεδρος σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου αποκάλεσε τον Τριντό «διπρόσωπο» αν και πρόσθεσε ότι «είναι καλό παιδί».

Ο Τραμπ εξήγησε ότι ήταν επικριτικός απέναντι στον Τριντό όχι για το βίντεο που διέρρευσε, αλλά για το ότι η χώρα του δεν πληρώνει στο ΝΑΤΟ το 2% για την άμυνα και υποθέτει ότι δεν είναι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό.

Την είδηση πως αποχωρεί για την Ουάσινγκτον την έδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter. Με «τιτίβισμά» του έκανε γνωστό πως, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών στο πλαίσιο της διάσκεψης του ΝΑΤΟ, θα πάρει κατευθείαν το δρόμο της επιστροφής για την Ουάσιγκτον, χωρίς να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, καθώς «είπαμε τόσα πολλά τις δυο προηγούμενες ημέρες».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ