Εν τέλει νίκησε η vegan αισθητική

Η στιγμή της ιστορικής αποκαθήλωσης του πίνακα με τα σφαγιασμένα ζώα που ενόχλησε vegan φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Article featured image
Article featured image


Διεκδίκησαν και κατάφεραν να κερδίσουν την αποκαθήλωση του πίνακα «The Fowl Market» (Η αγορά των πουλερικών) του ολλανδού ζωγράφου Frans Snyders, vegan φοιτητές του πανεπιστήμιου του Cambridge οι οποίοι προ ημερών εξέφρασαν την ενόχλησή τους από την παρουσία του εν λόγω έργου στο εστιατόριο του πανεπιστημίου, αφού είναι κάθετα αντίθετος στα πιστεύω και την αισθητική τους.


1576431_pinakas_vegan_-1-.jpeg


Ο πίνακας απεικονίζει έναν πωλητή πλαισιωμένο από νεκρά πτηνά και άλλα ζώα και μπήκε στο στόχαστρο από μία ομάδα φοιτητών που αξίωσαν να απομακρυνθεί από την αίθουσα εστιατορίου. «Πρόσωπα που δεν καταναλώνουν κρέας θεωρούν αποκρουστικό τον πίνακα και ζήτησαν να απομακρυνθεί», ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Fitzwilliam Museum, το οποίο είχε δανείσει τον πίνακα στο Κέιμπριτζ.

Ο πίνακας τελικά αφαιρέθηκε ενώ ακόμη δεν είναι γνωστό τι θα πάρει τη θέση του στον τοίχο. Οι επιμελητές του Μουσείου συμφώνησαν να αφαιρέσουν το έργο, αναφέροντας πως υπάρχουν «σύγχρονες ανησυχίες για τη σχέση μας με τα τρόφιμα». «Πολλοί άνθρωποι στρέφονται προς τη χορτοφαγία και τον βιγκανισμό, καθώς επανεξετάζουν τη σχέση τους με τα ζώα και την υγεία τους», δήλωσε εκπρόσωπος του μουσείου στο Fox News, και παραδέχθηκε πως το θέμα του έργου δικαιολογημένα θα μπορούσε να θεωρηθεί ενοχλητικό από την οπτική αυτή. Η ΡΕΤΑ συνεχάρη την κίνηση και δήλωσε πως την χαροποιεί που οι φοιτητές νοιάζονται για την καλή μεταχείριση των ζώων και δεν θέλουν να βλέπουν σφάγια στους τοίχους του πανεπιστημίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ