Ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος περιμένει σήμα από την Παναγία για το αν πρέπει να παραιτηθεί

Λογικά δεν θα έχει καλή σύνδεση, αλλιώς θα είχε λάβει μέχρι τώρα το μήνυμα.

 


Article featured image
Article featured image

Προβληματισμένος εμφανίζεται ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, για το αν θα πρέπει να εξακολουθήσει να διατηρεί τον μητροπολιτικό θώκο, έπειτα και από την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για το ομοφοβικό του παραλήρημα.

Σε πρόσφατη ομιλία του, μετά τη λειτουργία που τέλεσε στον Ιερό Ναό Παναγίας Τρυπητής, στο Αίγιο (ναι ακόμη λειτουργεί), είπε ότι ζήτησε τη βοήθεια της Παναγίας, προκειμένου να τον συμβουλέψει αν πρέπει να παραιτηθεί ή όχι.  «Έχω συνηθίσει στην ταπεινή μου ζωή, όταν έχω σοβαρά προβλήματα, να τα κάνω ένα ‘πακετάκι’ και να τα εναποθέτω στα πόδια της Παναγίας μας, παρακαλώντας Την να μου δώσει λύσεις», είπε ο μητροπολίτης.   

«Όταν λοιπόν την περασμένη Παρασκευή οι ιερείς τής Αιγιάλειας με επισκέφθηκαν στο Επισκοπείο και μου ζήτησαν να αναβάλω την παραίτησή μου, πρότεινα να έρθουμε στην πολιούχο μας, Παναγία Τρυπητή, και να προσευχηθούμε για να μας δώσει την λύση. Απόψε έβαλα αυτό το ‘πακετάκι’ στα πόδια Της και Της ζήτησα να μου πει τι να κάνω. Η πορεία των πραγμάτων θα δείξει»Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και η ομιλία του Αμβρόσιου:

«Ιερά Παράκληση εις την Υπεραγία Θεοτόκο υπέρ μισούντων και αδικούντων τέλεσε σήμερα το απόγευμα στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Τρυπητής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, πλαισιωθείς από ιερείς τής καθ' ημάς Ιεράς Μητροπόλεως. »Στην Ακολουθία παρέστησαν δεκάδες ευσεβών χριστιανών από το Αίγιο και την ευρύτερη περιοχή, που προσήλθαν στο Ιερό Προσκύνημα για να προσευχηθούν στην Παναγία μας, ζητώντας Της να φωτίσει τον σεπτό Ποιμενάρχη μας σχετικά με την παραίτηση από τα ποιμαντικά του καθήκοντα που ο ίδιος έχει ανακοινώσει αλλά έχει αναβάλει προσωρινά. »Λίγο πριν από την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, αφού ευχαρίστησε τους πιστούς για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, σημείωσε τα εξής: "Έχω συνηθίσει στην ταπεινή μου ζωή, όταν έχω σοβαρά προβλήματα, να τα κάνω ένα... πακετάκι και να τα εναποθέτω στα πόδια της Παναγίας μας, παρακαλώντας Την να μου δώσει λύσεις. Όταν λοιπόν την περασμένη Παρασκευή οι ιερείς τής Αιγιάλειας με επισκέφθηκαν στο Επισκοπείο και μου ζήτησαν να αναβάλω την παραίτησή μου, πρότεινα να έρθουμε στην πολιούχο μας, Παναγία Τρυπητή, και να προσευχηθούμε για να μας δώσει την λύση. Απόψε έβαλα αυτό το... πακετάκι στα πόδια Της και Της ζήτησα να μου πει τι να κάνω. Η πορεία των πραγμάτων θα δείξει... Όμως, σας ευχαριστώ και σας ευγνωμονώ που ήρθατε εδώ προκειμένου να με βοηθήσετε στην προσευχή μου, ούτως ώστε να θέσω την ζωή μου και πάλι ΄΄εαυτούς και αλλήλους και πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα΄΄. Περιμένω πλέον από την Μητέρα του Κυρίου μας να μου δείξει την πορεία που πρέπει να ακολουθήσω"».  Για την ιστορία, στις 28 Ιανουαρίου, ο μητροπολίτης καταδικάστηκε σε επτά μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή,  για υποκίνηση σε ρατσιστική βία ή μίσος και κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος.   Oι κατηγορίες αφορούσαν ομοφοβικό κείμενο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του τον Δεκέμβριο του 2015 με τον τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! Ας μιλήσουμε έξω από τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ». 

 

Πηγή: LIFO 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ