Έκθεση Νικόλα Τέσλα: Ο άνθρωπος που εφηύρε το μέλλον

Nikola Tesla, ο εφευρέτης του 20ου αιώνα ο οποίος μεταξύ άλλων ανακάλυψε το εναλλασσόμενο ρεύμα, την ασύρματη τεχνολογία, το ραντάρ, τις ακτίνες Χ, το ραδιόφωνο.

 


Article featured image
Article featured image

Όταν ο Nikola Tesla αντιλήφθηκε ότι στην Ευρώπη δεν είχε στήριξη στο έργο του αποδέχτηκε την πρόσκληση του Charles Bachelor, αντιπροσώπου του Thomas Edison στην Ευρώπη, να πάει στην Νέα Υόρκη και να εργαστεί στο εργοστάσιο του Edison. Ο Nikola Tesla έφτασε στον Thomas Edison με ένα σημείωμα από τον Charles Bachelor στο οποίο έγραφε: «I know two great men and you are one of them; the other is this young man».

Ο Nikola Tesla έχει συνολικά 114 πατέντες στις Η.Π.Α. και 196 εκτός Η.Π.Α. Αυτές τον κατατάσσουν ανάμεσα στους μεγαλύτερους εφευρέτες όλων των εποχών. Δες κάποιες από τις πιο σημαντικές στην έκθεση του στη Λευκωσία.

Μέσα από την έκθεση ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τα εργαστήρια του μεγάλου εφευρέτη, τα 14 εκθέματα όπου παρουσιάζονται σε κλίμακα, εκ των οποίων τα περισσότερα λειτουργικά, μακέτες και μοντέλα όπως το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στους καταρράκτες του Νιαγάρα, το εργαστήριο του στο Colorado Springs, το αεροπλάνο κάθετης απογείωσης, τον επαγωγικό κινητήρα, μέχρι οπτικά και ηχητικά στοιχεία σε πληροφοριακά πάνελ. Την ίδια ώρα, ένα πηνίο παράγει κατά τακτά χρονικά διαστήματα δύο εκατομμύρια βολτ, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.

 

Η έκθεση εξελίσσεται σε τρείς κατευθύνσεις ώστε να καλύψει όλο το εύρος της ζωής και προσφοράς του επιστήμονα που σημάδεψε τον 20ο αιώνα:

-Η ζωή του Τέσλα μέσα από ένα χρονολόγιο.

-Τα επιτεύγματα και το έργο του Τέσλα, που αποτυπώνεται σε τέσσερις ενότητες: εναλλασσόμενο ρεύμα, επαγωγικός ηλεκτροκινητήρας – ρεύμα υψηλής τάσης και συχνότητας, πηνία, ασύρματη μεταφορά ενέργειας, μηχανολογία.

-Το όραμα και η κοσμοθεωρία του Νίκολα Τέσλα.

 

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα-Πέμπτη: 9:00 - 13:00

Παρασκευή: 16:00 - 20:00

Σάββατο: 11:00 - 17:00

Κυριακή: 11:00 - 19:00

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ