6 αποδείξεις ότι η Άννα Βίσση μάς προετοίμαζε (υπόγεια) για την πολιτική της καριέρα

Κανείς, όμως, δεν άκουσε τα καμπανάκια τόσα χρόνια.

 


Article featured image
Article featured image

Οι φήμες για μια πιθανή υποψηφιότητα της εθνικής μας σταρ, με το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Συναγερμού, για τις Ευρωεκλογές, είναι το απόλυτο trending αυτή τη στιγμή στα social media.

Έτσι, όπως όλοι διαβάσαμε στα διάφορα δημοσιεύματα, ανάμεσα στις (α)διάφορες υποψηφιότητες που είδαμε έως σήμερα στα ψηφοδέλτια των κομμάτων, ο ΔΗΣΥ ενδέχεται να ντριπλάρει τους αντιπάλους του, επιλέγοντας την Άννα την Βίσση για τη μάχη των ευρωεκλογών.

Είναι γεγονός ότι με το άρχισε να διαδίδεται η φήμη για την εν λόγω υποψηφιότητα μια έκπληξη τη νιώσαμε, αφού η μέχρι σήμερα, πολυετής, πορεία της Κύπριας αοιδού δεν προμήνυε με τίποτα μια τέτοια εξέλιξη.

Κι όμως, αφού ηρεμίσαμε και είδαμε τα γεγονότα με μια πιο ξεκάθαρη ματιά, αντιληφθήκαμε πως η Άννα Βίσση, σχεδόν από την αρχή της καριέρας της, εκεί γύρω στο 1973, προετοίμαζε την πολιτική της καριέρα, στέλνοντας με πλάγιο τρόπο τα πολιτικά της μηνύματα, τα οποία φαίνεται ότι πήρε ο Αβέρωφ Νεοφύτου και μόλις βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία, την άδραξε!

Εν αναμονή της επιβεβαίωσης ή της διάψευσης για το αν θα βρίσκεται τελικά στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ η Άννα Βίσση, ξεθάψαμε τις 6 φορές που η Άννα Βίσση μας έλεγε με τον τρόπο της ότι θέλει να εμπλακεί με την πολιτική κι εμείς δεν ήμασταν σε θέση να πιάσουμε το μήνυμα.

 

1980 και η παραπλανητική δήλωση για το χαλούμι

Η Άννα Βίσση ήταν πάντα πολύ μπροστά, όχι μόνο στα καλλιτεχνικά αλλά και στα πολιτικά δρώμενα, αφού δεκαετίες πριν χάσουμε την εμπορική επωνυμία του χαλουμιού, η Άννα, η οποία προφανώς ήθελε να προστατεύσει το εθνικό μας τυρί, προσπάθησε να παραπλανήσει παίχτρια σε τηλεοπτικό παιχνίδι γνώσεων, λέγοντάς της ότι το χαλούμι είναι δέντρο που φυτρώνει στα βόρεια της Κύπρου και πως όταν κόψεις τα κλαδιά του, τρέχει γάλα. Ένας πολιτικός να καταλάβαινε τι έκανε η Άννα τότε, τώρα το χαλούμι μας θα ήταν ΠΟΠ και με τη βούλα.



 

Η σχέση με τον Γιώργο Νταλάρα

Λίγα χρόνια αφότου εγκαταστάθηκε στην Αθήνα για να ξεκινήσει την καριέρα της και πολύ πριν την Άννα Βίσση όπως την ξέρουμε σήμερα, η εθνική μας σταρ την είχε δει βαριά κουλτούρα ξεκινώντας την πορεία της στο πλευρό του Γιώργου Νταλάρα, με ένα από τα πρώτα κομμάτια που ερμήνευσε να είναι το «Στα χρόνια της υπομονής», που είχε ξεκάθαρο πολιτικό χαρακτήρα. Ενώ παράλληλα η συνεργασία της με τον εξόχως πολιτικοποιημένο Γιώργο Νταλάρα εξελίχθηκε σε ερωτική σχέση. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;



 

14 Μαΐου 1983: Η κουμπαριά με τον Σπύρο Κυπριανού





Από πολύ νωρίς έπιασε το νόημα, και γνωρίζοντας ότι οι δεσμοί με τους κουμπάρους στην Κύπρο είναι τόσο δυνατοί που μπορούν να σε εξασφαλίσουν εφ’ όρου ζωής, φρόντισε να κάνει κουμπάρο στο γάμο της με τον Νίκο Καρβέλα, όχι έναν οποιοδήποτε πολιτικό, αλλά τον ίδιο τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σπύρο Κυπριανού. Τι άλλο θέλετε για να πιάσετε κι εσείς το νόημα;



 

31 Μαρτίου 2004 και η Άννα Βίσση τραγουδά για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ

Ποια άλλη θα μπορούσε άλλωστε να τραγουδήσει τη χαρά μας και να τη νιώθει μαζί μας. Τα πανηγύρια και οι εορτασμοί για την ένταξή μας στην ΕΕ μετουσιώθηκαν σε μία μεγάλη συναυλία στην πρωτεύουσα με την εθνική σταρ να σέρνει πρώτη τον παραδοσιακό χορό με special guest την Κυριακού Πελαγία. Τα υπόλοιπα ήταν απλά θέμα χρόνου.

 



 

2006 και στον πολιτικό στίβο κατεβαίνει η Λία Βίσση

Αρχικά, να δώσουμε τα εύσημα στην οικογένεια Βίσση, αφού κράτησε όλα τα κυπριακά πολιτικά έθιμα, ακόμα και αυτό της οικογενειοκρατίας, έστω και αν η Λία πέρασε και δεν ακούμπησε από το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ, ως υποψήφια βουλευτής το 2006.

Αποτέλεσμα εικόνας για λία βίσση

 

 

Σεπτέμβρης 2018: Το τελικό χτύπημα

Είδε κι απόειδε να προσπαθεί για σχεδόν 40 χρόνια και αποφάσισε να δράσει άμεσα και αποφασιστικά. Έτσι, στη συναυλία της τον περασμένο Σεπτέμβρη, στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, όχι μόνο έδωσε το μικρόφωνο στην Άντρη Αναστασιάδη για να τραγουδήσει, αλλά ανέβασε πάνω στη σκηνή και την Μαρία Σελίπα (σ.σ. κυρία Αβέρωφ Νεοφύτου) για να πει κι αυτή ένα τραγούδι και να κλειδώσει επιτέλους τη θέση της στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ, κάτι που απ’ ότι φαίνεται κατάφερε.

 

 

Δες κι αυτό: Ψήφισε ποιο τραγούδι της Βίσση θέλεις να «ντύσει» την ενδεχόμενη προεκλογική της


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ