Επιτέλους, οι επαύλεις στις θαλασσινές σπηλιές ολοκληρώθηκαν με επιτυχία

Ακόμη ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο που θα βοηθήσει την οικονομία της Κύπρου έφτασε στο τέλος του. Τόση χαρά και ευτυχία, ούτε με την Φουρέϊρα στη Eurovision δεν είχαμε νιώσει.

Article featured image
Article featured image

Τέλος η αγωνία για το μέλλον των θαλασσινών σπηλιών στην Πέγεια, αφού όπως διαβάζουμε σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Διάλογος» οι πολυαναμενόμενες επαύλεις που χτίζονταν ακριβώς πάνω στις θαλασσινές σπηλιές, έχουν ολοκληρωθεί και είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους νέους τους ενοίκους.

Λέμε νέους, αφού οι παλιοί ένοικοι της περιοχής, όπως φώκιες, πτηνά και όλα τα υπόλοιπα είδη πανίδας που ζουν τώρα εκεί, σιγά σιγά ενδέχεται να αποχωρήσουν έτσι ώστε να μην... ενοχλούν τους νέους ενοίκους.

Για όσους ξέχασαν, να θυμίσουμε πως η ιστορία ξεκίνησε ένα χρόνο πριν, τον Φεβρουάριο του 2018, όταν πολίτης δημοσίευσε στα social media φωτογραφίες από το σημείο με τις μπουλντόζες να πηγαινοέρχονται και τις εργασίες οικοδομής να βρίσκονται σε οργασμό για να ολοκληρώσουν τις έξι πολυτελείς επαύλεις με πισίνα.

Οι φωτογραφίες έγιναν αμέσως viral με την πλειοψηφία των πολιτών να κατακρίνουν το γεγονός και τα αρμόδια τμήματα να παραδέχονται ούτε λίγο ούτε πολύ, πως η άδεια που δόθηκε για την ανέγερση των 6 κατοικιών δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις, ενώ σίγουρα δεν είχαν γίνει οι δέουσες περιβαλλοντικές μελέτες για τις επιπτώσεις που θα επιφέρει ένα τέτοιο έργο στο ήδη ευαίσθητο περιβαλλοντικά σημείο.

Η CITY είχε ασχοληθεί εκτενώς με την υπόθεση τότε, δημοσιεύοντας στοιχεία και αποδείξεις για το πόσο επιβλαβές και επικίνδυνο είναι ένα τέτοιο έργο για την περιοχή.

Ωστόσο, και παρά τις δεκάδες γνωματεύσεις περί του αντιθέτου, οι οικοδομές ολοκληρώθηκαν, οι πολυτελείς επαύλεις είναι έτοιμες προς παράδοση και χρήση και θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς στον (μικρό)κοσμό μας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ