Ένα βιβλίο-παγκόσμιο φαινόμενο μεταφέρεται στη μικρή οθόνη από το Netflix

Και αυτή θα είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο.

Article featured image
Article featured image

Την ανακοίνωση έκανε προ μερικών ημερών το Netflix, λέγοντας που ετοιμάζει σειρά βασισμένη στο κλασσικό μυθιστόρημα «Εκατό Χρόνια Μοναξιά» του Gabriel García Márquez.

Παρότι το βιβλίο είναι ένα παγκόσμιο best-seller, μέχρι τώρα δεν είχε μεταφερθεί ποτέ στη μικρή ή τη μεγάλη οθόνη. Σύμφωνα με τους New York Times που μίλησαν με τον γιο του συγγραφέα, Rodrigo García, ο οποίος θα είναι παραγωγός της σειράς μαζί με τον αδερφό του, Gonzalo, ο πατέρας τους είχε πολλές προτάσεις για μεταφορά του Εκατό Χρόνια Μοναξιά αλλά πίστευε ότι δεν θα γινόταν καλή δουλειά.

m2.jpg


Γιατί τώρα, λοιπόν; Ο ίδιος ο Rodrigo Garcia λέει πως τα τελευταία χρόνια το επίπεδο της τηλεόρασης έχει ανέβει πολύ, κι οι σειρές έχουν όλο και μεγαλύτερο πρεστίζ και επιτυχία. Ναι, ΟΚ, προφανώς και ισχύει, αλλά η αλάνθαστη μύτη μας λέει επίσης πως το Netflix τους έκανε μια πρόταση που δε μπόρεσαν να αρνηθούν. Όπως και να ‘χει, η παγκόσμια επιτυχία του Roma σίγουρα θα άνοιγε το δρόμο για περισσότερα φιλόδοξα ισπανόφωνα πρότζεκτ στο Netflix, οπότε γιατί όχι; Για την ιστορία, το Εκατό Χρόνια Μοναξιά έχει μεταφραστεί σε 46 γλώσσες κι υπολογίζεται πως έχει πουλήσει πάνω από 50 εκ. αντίτυπα.

Με πληροφορίες από Luben

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ