Δεν θα είναι (για πολύ ακόμα) ηλιόλουστη η σημερινή Κυριακή

Η ψυχρή εισβολή express που θα μας επηρεάσει, θα φέρει πτώση της θερμοκρασίας, τοπικές βροχές και πιθανές χιονοπτώσεις.

Δεν θα είναι (για πολύ ακόμα) ηλιόλουστη η σημερινή Κυριακή

Η ψυχρή εισβολή express που θα μας επηρεάσει, θα φέρει πτώση της θερμοκρασίας, τοπικές βροχές και πιθανές χιονοπτώσεις.

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Flickr/ WUD Duckie



Όπως αναφέρει το δελτίο του kitasweather, μετά τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, έρχεται αισθητή πτώση σήμερα Κυριακή, με το ενδεχόμενο τοπικών βροχών και πρόσκαιρων χιονοπτώσεων στα ορεινά το απόγευμα και νωρίς το βράδυ.

Τη Δευτέρα επιστρέφει ο κυρίως ηλιόλουστος καιρός και οι θερμοκρασίες ανακάμπτουν. Κάτι πιο οργανωμένο, ωστόσο, όσο αφορά τις βροχές, ίσως να έχουμε τις τελευταίες ημέρες του μήνα.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το kitasweather.com

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών ενώ νεφώσεις που θα αναπτύσσονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα δώσουν τοπικές βροχές ή/και μεμονωμένες καταιγίδες.

Στο Τρόοδος αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω, με πιθανότητα ελαφριάς χιονόστρωσης κυρίως από τα 1750 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα παράλια και κορυφές βουνών.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα αρχικά και θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 έως 19 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στη Χιονίστρα αλλά από το απόγευμα αναμένεται αισθητή πτώση.

55686845_406401239919994_7525861035736039424_n.png


Το βράδυ της Κυριακής ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος και ιδιαίτερα ψυχρός για την εποχή. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, 5 έως 7 στα παράλια και στους -4 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως ηλιόλουστος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 20 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στη Χιονίστρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ