Στη Γαλλία κατεδαφίζουν έπαυλη αξίας 57 εκατ. ευρώ γιατί κρίθηκε παράνομη

Όπως ακριβώς ΔΕΝ γίνεται στην Κύπρο.

Στη Γαλλία κατεδαφίζουν έπαυλη αξίας 57 εκατ. ευρώ γιατί κρίθηκε παράνομη

Όπως ακριβώς ΔΕΝ γίνεται στην Κύπρο.

Article featured image
Article featured image

Ποιος θα τολμούσε να κατεδαφίσει για παράδειγμα τις επαύλεις με πισίνα στις θαλασσινές σπηλιές, ή τα ξενοδοχεία που χτίζονται ή χτίστηκαν παράνομα όλα τα προηγούμενα χρόνια λίγα μέτρα μακριά από τη θάλασσα; Αφού είναι ανάπτυξη.

Στη Γαλλία από την άλλη, που δεν έχουν ιδέα τι θα πει ανάπτυξη διέταξαν την κατεδάφιση έπαυλης αξίας 57 εκατομμυρίων, γιατί οικοδομήθηκε παράνομα χωρίς να έχει τις απαιτούμενες πολεοδομικές άδειες.

Στον ιδιοκτήτη του κάστρου Chateau Diter δόθηκε μία προθεσμία 18 μηνών για να ισοπεδώσει το κάστρο στην περιοχή Grasse, στα νότια της Γαλλίας, αλλιώς θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 200.000 ευρώ, όπως είπε ο γενικός εισαγγελέας Jean Gaury μιλώντας στον CNNi.

SC_PP20170906Chateau-4.jpg


«Ο Pierre Diter (σ.σ. ο ιδιοκτήτης) κατηγορήθηκε καθώς προχώρησε σε σημαντικά έργα σε ένα οικόπεδο, χωρίς να λάβει άδεια», είπε ο Gaury και προσέθεσε: «Ο κ. Diter αναμόρφωσε ένα σπίτι το οποίο ήταν σημαντικό καθώς βρίσκεται σε προστατευμένη περιοχή και υπόκειται στη νομοθεσία».


luxury-wedding-cannes.jpg


Το ακίνητο, που εκτείνεται σε έκταση 17 εκταρίων, έχει 18 σουίτες, δύο ελικοδρόμια, υπέροχους κήπους, πισίνα και σιντριβάνια. Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, αν εκπνεύσει η προθεσμία των 18 μηνών ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να πληρώνει επιπλέον 500 δολάρια για κάθε μέρα που περνά και το κτήριο δεν κατεδαφίζεται.


wanderlustwedding_chateauditer2.jpg


Επίσης, μία κατασκευαστική εταιρεία που συμμετείχε στις εργασίες στο σημείο έλαβε πρόστιμο 200.000 ευρώ, ενώ μία δεύτερη θα κληθεί να πληρώσει 50.000.

Ο γενικός εισαγγελέας ξεκαθάρισε πως ο Diter αγόρασε νόμιμα το οικόπεδο και οι παρανομίες είχαν να κάνουν μόνο με τις οικοδομικές εργασίες.

O Diter πρέπει να περιμένει μέχρι τις 30 Μαρτίου για να καταθέσει έφεση κατά της απόφασης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ