Αλλάζει το σκηνικό του καιρού στην Κύπρο

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού στην Κύπρο σύμφωνα με το Kitasweather.

Article featured image
Article featured image

Σήμερα Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, ενώ νεφώσεις που θα αναπτύσσονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Κάποιες καταιγίδες θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με πιθανότητα χαλαζόστρωσης. Στο Τρόοδος αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση από τα περίπου 1650 μέτρα και άνω, με χιονόστρωση κυρίως από τα 1700 μέτρα και άνω.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κατά περίπου 1-2 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 20 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, 7 έως 10 στα παράλια και στον -1 βαθμό στη Χιονίστρα, όπου και θα σχηματιστεί παγετός.

Από αύριο Τετάρτη μέχρι τουλάχιστο την Καθαρά Δευτέρα αναμένεται κυρίως ηλιόλουστος καιρός και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή, αισθητή άνοδο.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Η αστάθεια, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί από απόψε και εγκαθίσταται ασθενής ψηλή πίεση.

Το απόγευµα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, στο εσωτερικό και τα ορεινά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Στα παράλια ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά αυξηµένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν µεµονωµένη βροχή. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά δυνατό να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια µέχρι νότιοι, ασθενείς, µέχρι 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα παράλια και γύρω στο µηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, από το µεσηµέρι και µετά. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και σταδιακά κατά τοπούς µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ.

Στα νότια, το απόγευµα, θα πνέουν µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη και το απόγευµα, στα προσήνεµα, λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθµούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 10 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ την Πέµπτη θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως το µεσηµέρι και το απόγευµα.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο την Πέµπτη και µη αξιόλογη µεταβολή στη συνέχεια, για να κυµανθεί πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 52 εκατοστά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ