Η εντυπωσιακή στιγμή της πτώσης μετεωρίτη όπως την αποτύπωσε ο φακός

Τη στιγμή, ακριβώς, που περνούσε από την Κύπρο

Article featured image
Article featured image

Μια μοναδική στιγμή κατάφερε να αποτυπώσει στο φακό του, ο Στέφανος Μιστρελλίδης, ο οποίος ανάρτησε στα social media βίντεο, από τη στιγμή που ένας διάττοντας αστέρας (μετεωρίτης) περνούσε από την Κύπρο.

Η έντονη λάμψη του έγινε ορατή από πολλά σημεία της Κύπρου, ωστόσο είναι δύσκολο να καθοριστεί το ακριβές σημείο, υπάρχουν αναφορές ότι έγινε ορατή από Λεμεσό, Πάφο και Λευκωσία.

Το Sigmalive, επικοινώνησε με τον Φυσικό, Χρύσανθο Φάκα, ο οποίος ανέφερε πως πρόκειται για διάττοντα αστέρα, ο οποίος εξαϋλώθηκε στον ουρανό και δεν έπεσε στη γη.

Meteorite 4.3.2019 😎 ☄️

Posted by Stefanos Mistrellides on Monday, 4 March 2019

Συγκεκριμένα, ήταν λίγο μεγαλύτερος από το συνηθισμένο, ήρθε πολύ κοντά στην επιφάνεια της γης και εξαϋλώθηκε στον ουρανό βγάζοντας αυτή την έντονη φλόγα.

Σύμφωνα με τον ειδικό, τα μετέωρα αρχίζουν να αποκτούν τεράστιες ταχύτητες ανά δευτερόλεπτο με αποτέλεσμα να αρχίζουν να πυρακτώνονται και να εξαϋλώνονται στον ουρανό δημιουργώντας αυτή την υπεροχή φωτεινή γραμμή και σύμφωνα με την σοφία του λαού το γνωστό πεφταστέρι.

Κάποια εξ αυτών, τα μεγαλύτερα σε μέγεθος, μπορεί να καταφέρουν να φθάσουν έως και την επιφάνεια της Γης χωρίς να εξαϋλωθούν πλήρως. Αυτά ονομάζονται μετεωρίτες, σε αντίθεση με τους διάττοντες αστέρες που όπως προανάφερα ονομάζονται τα σώματα που εξαϋλώνονται πλήρως στον ουρανό. Οι διάττοντες αστέρες εάν δημιουργήσουν μεγάλη λάμψη ονομάζονται και βολίδες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ